Hírek

A klímatudatosság jegyében hirdet rajz- és fotópályázatot a megyei önkormányzat

A klímaváltozás olyan kihívás, amelyre kiemelt figyelmet fordít az idei esztendőben a Csongrád Megyei Önkormányzat. A szervezet az Assembly of European Regions “together for cohesion” projekt támogatásával rajz- és fotópályázatot hirdet általános iskolás diákoknak, amelynek témája a klímatudatosság. A beérkezett alkotásokból március 30-án, a föld órájának napján kiállítás nyílik a Szent-Györgyi Albert Agórában, ahol kihirdetik a szakmai zsűri által hozott döntést is, és a győztesek értékes nyereményekkel térhetnek haza.

A pályázat célja, hogy a gyerekek rajzokon és fényképeken keresztül megmutathassák, mit jelent számukra a környezettudatos gondolkodás, kifejezzék, szerintük mit lehetne tenni bolygónk megmentéséért. A szervezők alkotásokban megfogalmazott, kreatív véleményeteket, ötleteket várnak arról, mit kell máshogyan csinálniuk a felnőtteknek ahhoz, hogy környezetünk élhetőbb, fenntarthatóbb legyen. Pályázhatnak a 6-14 év közötti diákok, határon innen és túl. Az alkotások a következő témakörökben készülhetnek: 

ALSÓ TAGOZATOS DIÁKOK:

         „Süss fel nap, fényes nap” különleges időjárási×
jelenségek

         „Klímaváltozás a hétköznapjainkban”×

FELSŐ TAGOZATOS DIÁKOK:

         „Milyen lesz a klíma 100 év múlva?”×

         „Klímaváltozás a hétköznapjainkban”×

A pályamunkákat 2020. február 13. és március 13. között kell eljuttatni a Csongrád Megyei Önkormányzat címére (6720 Szeged, Tisza Lajos krt. 2-4.), fotók esetén pedig a klima@csongrad-megye.hu e-mail címre kell elküldeni.

Technikai kötöttség nincs. Az alkotás mérete rajz esetén A3 vagy A4-es, fotó esetén pedig legalább 4 megapixel felbontású kép lehet.

NYEREMÉNYEK:

Alsó tagozatos diákok 3 legjobb pályaművét rollerrel, míg a felső tagozatosok 3 legjobb alkotását aktivitásmérővel jutalmazzák a szervezők. A különdíjasok szintén értékes nyereményekben részesülnek. Az iskolák is versenyeznek egymással, hiszen a legtöbb alkotást beküldő intézmény ajándékcsomagot nyer. A kiállításmegnyitóval egybekötött eredményhirdetés részeként a pályázók klíma workshopon vesznek részt. A pályamunka akkor értékelhető, ha a rajz hátoldalán, illetve a beküldött e-mailben szerepel: az alkotó neve, életkora, osztálya, az iskola neve, és az értesítési cím – ez lehet akár a lakcím vagy az oktatási intézmény elérhetősége is.

További információk: www.csongrad-megye.hu

 

Forrás: Csongrád Megyei Önkormányzat