Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Cigi a plafonban, a lépcső alatt, de még az üdítős dobozokban is

A NAV munkatársai két szerb busz ellenőrzésekor 720 doboz adózatlan cigarettát és 16 liter alkoholt találtak Röszkén.

A pénzügyőrök egy Szerbiából Németországba tartó buszt ellenőriztek Röszkén. A sofőrök és utasaik nem jelentettek be vám- és adóköteles árut. A nyilatkozattal szemben, a szigorított ellenőrzésen a NAV munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy a jármű plafonjának paneljeit elmozgatták. Rövid kutatás után a plafonból, a sofőröknél lévő gyári tároló rekeszből, az utastér padozata alól és a járművezetők személyes csomagjaiból összesen 430 doboz, különböző márkájú (Marlboro, Lucky Strike, Winston, Davidoff, Camel) adózatlan cigarettát és 16 liter ismeretlen eredetű alkoholt pakoltak ki a pénzügyőrök. A három szerb sofőr a dohányterméket és alkoholt magáénak vallotta.

Cigi a plafonban, a lépcső alatt, de még az üdítős dobozokban is

Cigi a plafonban, a lépcső alatt, de még az üdítős dobozokban is ??A pénzügyőrök két szerb busz ellenőrzésekor 720 doboz adózatlan cigarettát és 16 liter alkoholt találtak Röszkén. Munkatársaink egy Szerbiából Németországba tartó buszt ellenőriztek Röszkén. A sofőrök és utasaik nem jelentettek be vám- és adóköteles árut. A nyilatkozattal szemben, a szigorított ellenőrzésen a pénzügyőrök arra lettek figyelmesek, hogy a jármű plafonjának paneljeit elmozgatták. Rövid kutatás után a plafonból, a sofőröknél lévő gyári tároló rekeszből, az utastér padozata alól és a járművezetők személyes csomagjaiból összesen 430 doboz, különböző márkájú (Marlboro, Lucky Strike, Winston, Davidoff, Camel) adózatlan cigarettát és 16 liter ismeretlen eredetű alkoholt pakoltak ki a pénzügyőrök. A három szerb sofőr a dohányterméket és alkoholt magáénak vallotta.A következő, szintén Németországba tartó szerb busz sofőrjei sem jártak jobban. A jármű hátsó lépcsői alatt kialakított rejtekhelyen, üdítős dobozokba gondosan becsomagolva összesen 290 doboz különböző márkájú (L&M, Marlboro, Davidoff, Lucky Strike) adózatlan dohányt találtak a pénzügyőrök.A két ügyben a több mint egymillió forint értékű adózatlan füstölnivalót és alkoholt munkatársaink lefoglalták. A kiszabott 2,5 millió forint bírság mellett költségvetési csalás miatt mindkét esetben feljelentést tettek.

Közzétette: Nemzeti Adó- és Vámhivatal – 2020. február 10., hétfő

A következő, szintén Németországba tartó szerb busz sofőrjei sem jártak jobban. A jármű hátsó lépcsői alatt kialakított rejtekhelyen, üdítős dobozokba gondosan becsomagolva összesen 290 doboz különböző márkájú (L&M, Marlboro, Davidoff, Lucky Strike) adózatlan dohányt találtak a pénzügyőrök.

A két ügyben a több mint egymillió forint értékű adózatlan füstölni valót és alkoholt a NAV munkatársai lefoglalták. A kiszabott 2,5 millió forint bírság mellett költségvetési csalás miatt mindkét esetben feljelentést tettek.