Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Három órából kettőt csak a vita vitt el a makói testületi ülésen, változatos alkotásokkal mutatkoztak be a diákok a Bartók félévi vizsgakiállításán, sárkánygyíkot is simogattak a királyhegyesi gyerekek – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Három órán keresztül ülésezett tegnap a képviselő testület Makón, ám ebből kettőben csak a polgármesteri és alpolgármesteri beszámolóig jutottak, az idő nagy része ugyanis azzal telt el, hogy a Demokratikus Koalíció képviselőjének vélt sérelmeire kellett reagálni, cáfolni az egyébként olykor egészen hajmeresztő állításait.

A hagyományt folytatva idén is kiállítás nyílt a képzőművészeti tanszék növendékeinek vizsgamunkáiból a Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Székhelyintézményének aulájában.

Izgalmas, fordulatokban gazdag játékokban volt részük a Duocor-Makói SVSE Sakk szakosztálya tagjainak. A nemzeti bajnokság 5. fordulója után a makói csapatok a 8. és a 4. helyen állnak.

Most is érdemes gyermeket nevelni Óföldeákon: megemelte a szociális támogatások összegét rendes ülésén az óföldeáki képviselő-testület, mely ezentúl az eddiginél is jobban támogatja a gyermeket nevelő családokat. A képen: gyerekek a tavalyi óföldeáki falunapon.

Afrikai sünnel, királypitonnal és egy agáma sárkánygyíkkal ismerkedhettek meg a Napsugár óvodában az ovisok és az alsó tagozatos iskolások Both Zoltán vadállat befogó interaktív természetvédelmi előadásán.

Január 30-án megszületett az idei első kiscsikó ménesünkben – számolt be róla közösségi oldalán a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság.

Országszerte csaknem háromszáz épületben, köztük 37 közintézményben okozott kárt a viharos szél szerdán – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese este.