Makó Színes

A hivatás éve kezdődött az iskolanővéreknél

A megszentelt élet napjához kapcsolódva a Boldogasszony Iskolanővérek meghirdették a hivatás esztendejét.

Február 2-a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe a katolikus egyházban. Ekkor mutatta be Szűz Mária 40 nappal megszületése után gyermekét a jeruzsálemi templomban, akit Simeon a világ világosságának nevezett. Innen ered a gyertyaszentelés szokása, amelyet a vasárnapi szentmisén is elvégeztek.

navigate_before
navigate_next

Az igehirdetést követően az alkalom szónokai ezúttal szerzetesek voltak. A mostani ünnep másik szép eleme ugyanis a megszentelt életekre való emlékezés. Ilyenkor tesznek tanúságot hivatásukról azok, akik Istennek ajánlották az egész létüket. Makón évek óta hagyomány, hogy a városban szolgáló Boldogasszony Iskolanővérek beszélnek életükről, szolgálatukról. Az idei esztendőben ez a téma összekapcsolódott a misszió gondolatával is. – Alapítónk, Boldog Gerhardinger Terézia anya két nagyon fontos biztatása közül az egyik a bizalomé: ha a valósághoz kerülünk közelebb, akkor ezzel együtt Istenhez is, a másik pedig azé a bátorságé, amit a szerzetesek képviselnek a 21. században, hogy megtérjünk és megváltoztassuk az életmódunkat – emelte ki Baráti Eszter M. Kinga nővér.

navigate_before
navigate_next

A Boldogasszony Iskolanővérek egy fontos bejelentést is tettek az ünnepen; magyar tartományuk 2020-at a hivatások jegyében hirdette meg. – Azért imádkozunk és teszünk, hogy minél több ember felfedezhesse élethivatását, és így kiteljesedjék az élete. Különösen is fohászkodunk azért, hogy akiket az Úr iskolanővéri közösségünkbe hív, egyre inkább érzékennyé váljanak jelzéseire. Merjenek Vele egyre személyesebb barátságba kerülni, és útra kelni. Hívunk benneteket, imádkozzatok velünk ti is a saját hivatásotokért, a titeket körülvevő emberek hivatásáért, a hivatáskeresőkért, értünk, iskolanővérekért és új hivatásokért rendünk számára – jelentette be a rend közösségi oldalán videó üzenetében Lobmayer M. Judit tartományfőnöknő.