Gémes László szerint a makói városvezetés felkészült, és tudja, hogy mit akar, egy család alkotja ma a makói mentő egységet, a jegyző is távozik Kiszomborról, benzinkút és hotel épül Magyarcsanád közelében – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével egyeztetett Farkas Éva Erzsébet, amely után vele, és Mágori András megyei önkormányzati képviselővel közösen a Területi Operatív Programban megvalósuló makói beruházásokról is tájékoztatást adtak. A június negyedikei Nemzeti Összetartozás Napjáról is egyeztetettek: a jeles eseményen számos programmal készülnek, illetve egy emlékhelyet is felavatnak majd.

Egy család alkotja ma a makói mentő egységet: ilyenre a 130 éves magyar mentésügyben nem volt még példa, írja a makói mentők közösségi oldala. Az ok különleges, Hangai Józsefet lepték meg ezzel bajtársai.

Elszántan léptek a küzdőkörre a grundbirkózók: a IV., V. és VI. korcsoportok részvételével folytatódott a Járási Grundbirkózó Bajnokság, amelynek az Erdei János Városi Sportcsarnok adott otthont.

A jegyző is távozik Kiszomborról: portálunkhoz is eljuttatott közleményében Dr. Kárpáti Tibor hangsúlyozta, az ésszerűség és a jogszerűség híveként nem akar akadálya lenni a további „radikális változásoknak” a település életében. A polgármester 30, a jegyző több mint 12 éve dolgozott Kiszomboron.

A Tótkomlósi Önkormányzati Tűzoltóságba, illetve a Tótkomlósi Állati Hulladék-kezelési Társulásba is Csjernyik Zoltánt delegálták a csanádalberti közös önkormányzati ülésen. Az ambrózfalvi, nagyéri, csanádalberti és pitvarosi testület jelenlévő tagjai több más döntést is hoztak.

A MOL beruházásában idén december végére készül el a benzinkút az M43-as Szent Gellért pihenőjénél. A helyi adót Magyarcsanádnak fizetik majd – derült ki a tegnap esti magyarcsanádi testületi ülésen.

Ha egy adott pontba akarunk eljutni öten, akkor sem mindegy, hogy öt autóval megyünk külön, vagy eggyel – ezzel az egyszerű példával foglalta össze portálunknak az önkormányzat által megbízott ügyvéd a cégek összevonására tett javaslatának lényegét. Ember Alex azt is kiemelte, semmiben nincs még döntés, de ha javaslata megvalósul, a jelenleg a cégeknél dolgozó több száz ember túlnyomó többsége akkor sem fog észrevenni változást.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest