Mint beszámoltunk róla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével egyeztetett Farkas Éva Erzsébet, amely után vele, és Mágori András megyei önkormányzati képviselővel közösen a Területi Operatív Programban megvalósuló makói beruházásokról is tájékoztatást adtak.

Mint a tájékoztatóban elhangzott, Honvéd városközpont építésére vonatkozóan két pályázatra nyújtottak be támogatási igényt; egyrészt az infrastrukturális fejlesztésre, itt 730 millió forintot, az országban egyedülálló módon a legmagasabb támogatási keretet kapta meg Makó városa – emelte ki Farkas Éva Erzsébet. Továbbá elmondta: itt három infrastrukturális fejlesztési területet indítottak el, egyrészt a vonalas infrastruktúra fejlesztésére, az ehhez tartozó csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésére is sor kerülhetett, emellett a városrészben található 14 önkormányzati lakás teljes körű megújításon eshetett át. A harmadik infrastrukturális fejlesztési terület pedig a közösségi háznak a kialakítása, játszóparkokkal és parkolókkal, illetve egy 15. önkormányzati lakás kialakítása, amely a közösségi ház rendezvényeit fogja elsősorban kiszolgálni – fogalmazott a polgármester, továbbá elmondta, ez egy folyamatban lévő projekt, a közösségi ház megépítése ebben az évben indul el.

A Honvéd program másik fontos részének nevezte az úgynevezett „soft” részt, amelynek köszönhetően különböző programokat indíthattak el a városrészben az életminőség javítására, amelyek egészen 2021. június 30-ig lesznek folyamatban, és reményeik szerint azt követően is megmaradnak. Ezen részhez tartozik többek között a Kaláka, a Honvéd Klub és a Tanuló Műhely is, a pályázati forrás kerete bruttó 219 millió forint.

 

A további, Területi Operatív Programban megvalósuló makói beruházásokról hamarosan egy újabb cikkben olvashatnak a Makó Híradón.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest