Szekeres Ferenc polgármester, Lázár János országgyűlési képviselő és Nógrádi Tibor, a Csongrád Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója és Kiss-Rigó László megyéspüspök tavaly szeptember 28-án avatta fel a teljesen felújított apátfalvi focipályát és az öltözőt. Az avatót dupla meccsel ünnepelték.

Villanyfényes edzéseket is tarthatnak, és akár meccseket is játszhatnak tavaly ősz óta az alapjaiban megújult apátfalvi élőfüves focipályán, köszönhetően annak, hogy azt és a hozzátartozó öltözőt is felújították. Az Apátfalvi FC Sportegyesület sportfejlesztési programját, – melyet az élőfüves pálya felújítására nyújtott be – 55 millió forinttal támogatta a Magyar Labdarúgó Szövetség. A pénzügyi támogatás a 38 millió forint TAO-támogatásból és a 17 millió forint önrészből állt össze. Az önrészt az apátfalvi önkormányzat biztosította.

– Mint a TAO-támogatást, mint az önrészt Lázár János országgyűlési képviselő segítségével sikerült megkapnunk! – emelte ki Apátfalva polgármestere a szeptember 28-i ünnepi avatón és s fel is sorolta, hogy az öltöző korszerűsítése érdekében milyen munkákat végeztek, s hogy az épület belső felújítására a községi önkormányzat 5 millió forintot biztosított.

Lázár János, a térség országgyűlési képviselője a megnyitón gratulált a község azon sportlétesítményeihez, melyeket a település a Magyar Labdarúgó Szövetséggel összefogásban, közös sikerként hozott létre a helyi vállalkozók, adófizetők bevonásával, lehetővé téve azt, hogy a sportolás valóban lehetőség, és egy élmény lehessen minden apátfalvi fiatal számára.

A megnyitó után kezdődött a Budapest Honvéd és az Apátfalvi öregfiúk barátságos mérkőzése, majd a Contitech – Apátfalva bajnoki labdarúgó mérkőzés, melyeken százak szurkoltak a csapatoknak.

Apátfalván egyébként tavaly nem ez volt a legnagyobb értékű sportberuházás, hiszen április 6-án avatták fel a Faluházzal szemközt épült sportcsarnokot, mely 938 millió forintba került, s azóta is számtalan rendezvénynek, edzésnek, s mozgásformának ad otthont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest