Alig-alig foglalkozik saját városával a jobbikos kötődésű hírportál, a hódmezővásárhelyi városvezetés propagandájának terjesztése teljesen leköti az oldalt. A kérdés már csak az, hogy mit lehet ezen már makóinak nevezni? És vajon mit ad ezért cserébe a Márki-Zay Péter vezette vásárhelyi önkormányzat?

A térségben élőknek alapos csalódás lehet mostanában rátekinteni az önmagát „függetlennek” tartó, lényegében viszont erősen jobbikos hátszéllel rendelkező Makói Csípős oldalára. A hódmezővásárhelyi önkormányzat dolgairól szinte mindent meg lehet ugyanis innen tudni, igaz természetesen csak és kizárólag Márki-Zay Péter polgármester szemszögéből, „szülővárosukat” viszont gyakorlatilag teljesen elfelejtették. Az oldalt teljesen eluralják a vásárhelyi vonatkozású „cikkek”.

Makói hírek maximum többnapos késéssel jelennek csak meg alkalmanként, miközben egy hírportál lényege éppen az lenne, hogy folyamatosan naprakész. A Csípős az utóbbi időben már a testületi ülésekre sem nagyon jár, ami ugye egy város működésének a motorja, a legfontosabb döntések helyszíne.

Mondjuk lelkük rajta, de ennyi erővel teljesen felesleges makóinak tartani az oldalt, mostanra szinte semmi köze hozzá, egy lett csak a hódmezővásárhelyi polgármester propagandáját szajkózó lakájmédiák közül. Azt, hogy Makón nem történik semmi, ne találhatnának híreket, butaság lenne állítani, így ez az irányváltás nyilván „feljebbről” érkezhetett. Felmerül a kérdés: vajon a vásárhelyi városházáról finanszírozzák az oldalt?

No, persze láttunk már hasonlót. Ahogy annak idején a Jobbik is nagy erőket fektetett abba, hogy elhagyja azokat, akik felemelték, úgy most a Makói Csípős árusítja ki szépen lassan eddigi olvasóit.

Emlékezhetünk rá, a Jobbiknál meg is lett ennek az eredménye: két szék közül végül csak a földön koppant a fenék…

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest