A földeáki testülettel közösen egyeztetett Lázár János a település fejlesztési terveiről, egyre több részlet derül ki Kiszombor polgármesterének lemondása után, Nagyéren már készülnek a település nevéről döntő tavaszi népszavazásra. Ez történt tegnap Makón és a térségben.

Új művelődési házat, szociális bérlakásokat is építene, illetve felújítaná az önkormányzati intézményeket és a község „főútját” a földeáki képviselő-testület, derült ki az ülésen bemutatott 2024-ig tartó gazdaságfejlesztési programból. A tervek megvalósulása a pályázati lehetőségektől függ. Lázár János azt kérte: fenntartható fejlesztésekben gondolkodjanak.

Ötödik ciklusát kezdte meg a választások után Szegvári Ernőné, aki összességében mintegy 30 évet töltött el a közigazgatásban. Lemondása után próbáltunk utánajárni a lehetséges okoknak, mint kiderült nagy valószínűséggel hosszú ideje tartó, szándékos ellehetetlenítési kísérletek, és lejáratás áll a polgármester lemondásának hátterében.

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke az ATV műsorában „rémisztő képződményeknek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat. Azóta több ellenzéki politikus, a csatorna műsorvezetője, és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa is elhatárolódott a kijelentéstől. Megkérdeztük az ügyről Mucsi Tamást, aki jelezte portálunknak: kiállnak a politikus mellett.

Tavasszal népszavazáson dönthetnek a helyiek arról nagyéren, hogy maradjon-e a község 1952-ben kapott mai neve, vagy vegyék vissza a régit, azaz nevezzék ismét Nagymajláthnak.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest