A Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével egyeztetett Farkas Éva Erzsébet, amely után vele, és Mágori András megyei önkormányzati képviselővel közösen a Területi Operatív Programban megvalósuló makói beruházásokról is tájékoztatást adtak. 

A Területi Operatív Programban megvalósult, lezárult és zajló beruházásokról egyeztetett a város polgármestere Gémes Lászlóval, akit ebben a státuszban először köszönthettek Makón – mutatott rá Farkas Éva Erzsébet, aki köszönetét fejezte ki azért, hogy nemcsak Makóra, hanem a térségbe is sok uniós forrás érkezett. Kiemelte: egyetlen egy település sincs, ahol valamilyen beruházás ehhez köthetően ne indulhatott volna el.

Mint hangsúlyozta: fontos szempont volt, hogy ezek a projektek ténylegesen meg tudjanak valósulni, ebben is több alkalommal kaptak segítséget a megyei közgyűléstől, az irányító hatóságokkal való együttműködésben kiemelt szerepet vállaltak, illetve segítőkészséget biztosítottak.

– Úgy gondolom, hogy így lehet együttműködni; a kormányzat, a megye, illetve a helyi települések együttműködésével, és mint koordinációs szerepet betöltő megyei közgyűlés, így tudunk együtt, hatékonyan működni – húzta alá Farkas Éva Erzsébet. Rámutatott továbbá: Makó Város Önkormányzata 2015-től kezdően kilenc pályázatra nyújtott be támogatási kérelmet TOP keretén belül.

– Gratulálok Makónak a fejlesztésekhez, és igazán nemcsak azért, mert ennyire szép ez a város, hanem az elmúlt órában egy sportesemény megnyitóján is részt vehettem, és láttam, hogy Makó Város Önkormányzata és vezetése mekkora nagy hangsúlyt fektet a közösségeire, ezen belül is a fiatalokra, a gyerekekre – emelte ki Gémes László, aki a grundbirkózó bajnokság megnyitóján vett részt korábban.

– Makó városával igazán nem nehéz az együttműködése a megyei önkormányzatnak, hiszen a városvezetés felkészült és tudja, hogy mit akar, és az ilyen településeket szeretjük mi, megyei önkormányzat; ki van határozottan tűzve a cél, megvannak rá a tervek, és abban a pillanatban, ahogy nyílnak a lehetőségek, akkor elsőként startolnak rá. Igazán könnyű és öröm is segíteni az ilyen településeken, úgyhogy azt kívánom polgármester asszonynak, hogy csak így tovább, és merjenek minél nagyobbakat álmodni! – hangsúlyozta a közgyűlés elnöke.

Mint rámutatott, bár talán sokan nem tudják a megyei önkormányzat szerepét, de az elmúlt időszakban és azt megelőzően is a településekért dolgoztak. Olyan megyei koncepciót, stratégiát dolgoztak ki, amely a megye településeinek a fejlesztési elképzeléseit tartalmazza, az elmúlt öt évben pedig koordinálták az operatív programokban lévő pályázati lehetőségeket, hogy minél több településre minél több EU-s forrás jusson.

– Ahogy nagyjából én összeadtam a számokat, Makóra is közel három és fél milliárd forint értékű operatív program forrás jutott, ami egy nagyon szép szám, és itt is szeretnék visszautalni polgármester asszony szavaira, hogy Makó abban is jó, és attól is erős, hogy nemcsak önmagában, hanem a térségben is gondolkodik, és a többi településsel együttműködésben tud dolgozni. Ez látható akár egy kerékpárút fejlesztésen is – említette példaként.

Felidézte továbbá, hogy a nemrégiben tartott konferencián Makó is képviseltette magát, ahol láthatták, hogy a turizmusban is határozott elképzelése van a városnak, Makó pedig a turisztikai térképen jó helyen áll. Gémes László ezt követően köszönetét fejezte ki Farkas Éva Erzsébet polgármesternek és Mágori Andrásnak, akivel már évek óta együtt dolgoznak a közgyűlésben.

Mágori András elmondta, nagyszerű dolgoknak lehetett fültanúja, hiszen kimerítő tájékoztatást kaphatott múltról, jelenről és jövőről.

– Én egyet szeretnék, hogy Makó, polgármester asszony és a testület kinyújtott keze lehessek a közgyűlésben, mindent meg fogok tenni Makóért, hogy minél nagyobb anyagi bázisból tudjunk gazdálkodni a következő öt évben is – hangsúlyozta. A frakcióvezető továbbá elmondta: Buzás Péter volt polgármestertől rendkívül konstruktív hozzáállást tapasztaltak az elmúlt öt évben, így tőle erre számít a jövőben is, viszont a Jobbikos és DK-s képviselőtársai teljesítményéhez és hozzáállásához még kissé szkeptikus, de reméli, hogy tanulnak Buzás Pétertől, és egy nagyszerű közös munkában tudják fejleszteni Makót.

 

A Területi Operatív Programban megvalósuló makói beruházásokról hamarosan egy cikksorozatban olvashatnak a Makó Híradón.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest