A MOL beruházásában idén december végére készül el a benzinkút az M43-as Szent Gellért pihenőjénél. A helyi adót Magyarcsanádnak fizetik majd – derült ki a ma esti magyarcsanádi testületi ülésen.

A testület a mai ülés elején elfogadta Farkas János polgármester, a két ülés közt történt legfontosabb eseményekről szóló tájékoztatóját.

– 2020. december 31-re épül egy MOL benzinkút a Szent Gellért pihenőnél étteremmel, s ebből helyi adó bevétele is származik majd Magyarcsanádnak. Az építkezést májusban kezdik – jelentette be Farkas János polgármester.

Levette a testület napirendjéről a község idei költségvetéséről szóló határozathozatalt. Az anyagot a február 13-i rendkívüli ülésen tárgyalják meg. A testület felülvizsgálta és külön külön megszavazta a szerb, román és cigány nemzetiségi önkormányzatokkal korábban kötött szerződések felülvizsgálatát.

Kollár Ferenc, a szerb nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta, a szerb nemzetiségi önkormányzat két padot szeretne lerakni a szerb temetőben a kereszt mellé, az idősebb temetőlátogatók érdekében. Ehhez kérte a közös hivatal segítségét, illetve megköszönte a községi önkormányzat eddigi támogatását. Hangsúlyozta: megpróbálnak élni az idén is a helyi és az állami lehetőségeket.

Farkas János közölte, az idén betervezték a nemzetiségi ház nyílászáróinak cseréjét.

Az Alföldvíz Zrt. azt kérte a magyarcsanádi önkormányzattól is, hogy részvényvásárlással segítse az alaptőke emelését, az 1,7 milliárdos deficit miatt. Farkas János polgármester elmondta, a községnek nincs is pénze erre. A testület egyhangúan döntött arról, hogy Magyarcsanád nem vásárol részvényt.

A testület hozzájárult, hogy egy beruházó földkábelt építsen 20 KV-os, 1,6 hektáron építendő napelemparkhoz. A testület kinyilvánította azt a szándékát, hogy ha a jogszabályok lehetővé teszik,  akkor a Telenor adótornya 250 négyzetméteres területét értékesíti, egy bérbeadással foglalkozó cégnek, 4,2 millió forintért. Ez hét évnek megfelelő bérleti díjat jelent. Megbízta a jegyzőt, a szükséges lépések megtételére.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest