A makói Család és KarrierPONT meghívására tartott előadást a Hagymaház pódiumtermében dr. Ónodi-Szűcs Gyula, a Széchenyi Programiroda tanácsadója.

Mint az előadó portálunknak elmondta, a Család és KarrierPONT-tal közös célkitűzés, hogy minél szélesebb körben megismertessék a lakossággal és a gazdasági élet más szereplőivel az elérhető GINOP-os pályázati felhívásokat.

– A mai előadás keretében az új gyakornoki program és a foglalkoztatásbővítés ösztönzése című felhívások ismertetésére kerül sor. Bízom benne, hogy nagyon hasznos lesz az igénylők részére, vagyis meghozza az érdeklődőknek a kedvét, hogy a támogatást igénylőkként a pályázati rendszerbe belépjenek, pályázatokat nyújtsanak be – emelte ki.

Az új gyakornoki program kapcsán úgy fogalmazott: a célcsoport a 25 év alatti korosztály, akik a programon keresztül hasznos tudást szerezhetnek, ehhez pedig gyakornokonként az igényelhető összeg meghaladja a négymillió forintot, amely többek között eszközbeszerzésre is fordítható. Mint rámutatott, a támogatás intenzitása százszázalékos mértékű, az összegből pedig a gyakornok bérköltsége is elszámolható, illetve egy helyi munkatárs, úgynevezett mentor bérköltsége is részben beépíthető.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest