Mint beszámoltunk róla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökével egyeztetett Farkas Éva Erzsébet, amely után vele, és Mágori András megyei önkormányzati képviselővel közösen a Területi Operatív Programban megvalósuló makói beruházásokról is tájékoztatást adtak; elsőként a megújult piacot és Csipkesort mutatták be.

Az egyeztetésen elsőként a városi piac rekonstrukciójáról esett szó, amely a polgármester véleménye szerint az egyik legnépszerűbb TOP-os pályázat, illetve infrastrukturális fejlesztés. Kiemelte továbbá, hogy a Makovecz-könyvtár építéséhez és a Deák Ferenc utca térrehabilitációjához nagyon jól csatlakozott a piac megújítása, így pedig a belváros teljes mértékben megújulhatott. A városi piac rekonstrukciójának pályázati forrása bruttó 250 millió forint volt, amelyhez további önkormányzati önerő társult.

A Csipkesor felújításáról elmondta, a makóiak régi kérése volt, hogy a város központjában lévő, meghatározó épületegység megújításra kerüljön. A Területi Operatív Program keretében pedig az önkormányzati tulajdonban lévő üzlethelyiségek teljes megújításra, illetve a környezetének a teljes körű megújítására kerülhetett sor, nettó 280 millió forintos keretösszegből, amelyhez az önkormányzat 80 millió forintos önerőt biztosított. A beruházásnak köszönhetően 15 üzlethelyiség újult meg, amelyek közül ma már csak egy vár bérlőre, amelyre már vannak egyeztetések – tájékoztatott a polgármester, aki továbbá elárulta, keresik azokat a lehetőségeket, amelyeknek köszönhetően megújulhatna a teljes épületegység. 

 

A további, Területi Operatív Programban megvalósuló makói beruházásokról hamarosan egy újabb cikkben olvashatnak a Makó Híradón.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest