Portálunkhoz is eljuttatott közleményében Dr. Kárpáti Tibor hangsúlyozta, az ésszerűség és a jogszerűség híveként nem akar akadálya lenni a további „radikális változásoknak” a település életében. A polgármester 30, a jegyző több mint 12 éve dolgozott Kiszomboron.

Mint korábban beszámoltunk róla, Szegvári Ernőné a hétfői testületi ülés végén váratlanul lemondott tisztségéről. A polgármester döntésének okainak ezután próbáltunk utána járni, és a testületi ülések, Facebook-kommentek, és a helyiekkel beszélgetés után arra jutottunk, évek óta tartó támadássorozat folyt a településen ellene, amely mögött információink szerint a legutóbbi választáson a testületbe jutó Hárman a változásért csoport vezetője, Endrész Erzsébet áll. Ez egyébként hatalmas felháborodást keltett az utóbbi években szépen fejlődő település lakosságában.

Ezeket az információkat közvetve csak még jobban megerősíti Dr. Kárpáti Tibor portálunkhoz is eljuttatott közleménye, amelyben jelzi, 2020. február 16. napjával nem csak a polgármester távozik a település éléről, hanem ő is.

Három hónap elég volt, hogy káosz felé lökjék Kiszombort – Makó Híradó

Ötödik ciklusát kezdte meg a választások után Szegvári Ernőné, aki összességében mintegy 30 évet töltött el a közigazgatásban. Lemondása után próbáltunk utánajárni a lehetséges okoknak, mint kiderült nagy valószínűséggel hosszú ideje tartó, szándékos ellehetetlenítési kísérletek, és lejáratás áll a polgármester lemondásának hátterében.

 

A jegyző többek között azt is kiemeli, hogy Szegvári Ernőnével munkakapcsolatukat az egymás szakmai és emberi tiszteletére épülő kölcsönös bizalom jellemezte a feladatokat a település zökkenőmentes működése és fejlődése érdekében, és a jogszabályok betartása mellett végezték.

Dr. Kárpáti Tibor emellett azt is kiemelte: az észszerűség és a jogszerűség híveként nem szándékozik a részese lenni azoknak a „radikális változásoknak”, amelyek a polgármester lemondása után várnak a településre.

 

Dr. Kárpáti Tibor közleménye:

2020. február 16. napjával (a dátum nem véletlen), Szegvári Ernőné polgármester asszonnyal egyidejűleg távozom a Kiszombori Polgármesteri Hivataltól. Polgármester asszony lemondásának okaira lehet következtetni a médiában megjelent cikkek tartalma alapján, előre vetítem, hogy az én indokaim is hasonló tőről fakadnak. A legutóbbi testületi ülés után, a polgármesteri bejelentést követően fél órával, én is aláírtam a közszolgálati jogviszonyom megszüntetéséhez szükséges nyilatkozatot.

2007. június 1. napjától dolgoztam együtt jegyzőként polgármester asszonnyal. Alapvető kérdésekben egyetértettünk, munkakapcsolatunkat az egymás szakmai és emberi tiszteletére épülő kölcsönös bizalom jellemezte.

Kijelenthetem, hogy a település zökkenőmentes működése és fejlődése érdekében végeztük együtt közszolgálati tevékenységünket, tisztségünket felelősségteljesen, lelkiismeretesen, a szakmai szempontokra figyelemmel, a jogszabályok betartása mellett gyakoroltuk.

A legfontosabb önkormányzati dokumentumokat a polgármester és a jegyző együtt írja alá. 2020. február 17. napjától ezeken az iratokon már nem a mi neveink, nem a mi aláírásaink szerepelnek. Egy
korszak véget ér… Az októberi választások után kiderült, hogy a kiszombori választópolgárok egy jelentős része változást akar.

Polgármester asszony lemondása jelentős fordulópont a falu életében. A további radikális változásoknak – az eddigi „fontolva haladás”, az észszerűség és a jogszerűség híveként
– nem kívánok akadálya lenni, ha már azonosulni nem tudok velük. Ami polgármester asszony lemondását követően lesz Kiszomboron, annak nem szándékozom a részese lenni én sem. Azt gondolom, hogy az az egyetlen tisztességes lépés részemről, ha vele együtt távozom a Hivatal éléről.

Köszönöm szépen Szegvári Ernőnének és a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak, hogy hosszú ideig munkatársak lehettünk, együtt dolgozhattunk jóban-rosszban, valamint a kiszomboriaknak köszönöm az együtt töltött éveket!

Köszönöm, hogy jegyző lehettem Kiszomboron, a közösen elért sikerek büszkeséggel töltenek el, ezzel az érzéssel fogok a településre emlékezni!

Kiszombor, 2020. január 30.             

Tisztelettel: Dr. Kárpáti Tibor jegyző

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest