Az adventi időszakban összegyűlt felajánlásokból tart börzét az alapítvány a mai napon 10 és 17 óra között; az ingyenesen elvihető ruhák és cipők mellett játékok közül is válogathatnak azok, akik ellátogatnak az Erzsébet-házba.

Mint Varga Márta portálunknak elmondta: alapítványuk alapító okiratában is szerepel a nehéz sorsú családok megsegítése Makón és környékén, ennek megfelelően immáron sokadik alkalommal hirdettek tavaly  advent időszakában adománygyűjtést, amelynek két része volt; egyrészt tartós élelmiszert gyűjtöttek a Tesco áruházban, illetve a MAFIA ifjúsági színtérben, emellett pedig arra is felhívták a figyelmet, hogy november 18-tól, egy hónapon keresztül gyűjtik a még használható, jó állapotú, elsősorban téli ruhákat, cipőket is, amelyekkel a családok karácsonyát szebbé lehet tenni.

– Hatalmas mennyiségű adomány gyűlt össze, és ennek csak egy részét tudtuk odaadni karácsonykor a rászoruló családoknak, illetve civil szervezeteknek. Mint emlékezetes, december 16-án történt ez az adományátadás, és a megmaradt, nagy mennyiségű ruha láttán döntöttünk úgy Vargáné Szalados Klára, alapítványai kuratóriumi tagunk javaslatára, hogy egy ruhabörzét rendezünk, és a vártnál is nagyobb érdeklődés mellett zajlik ez a mai napon. Nagyon örülünk neki, hogy egy új akcióval sikerült az adományozó, jótékonykodó feladatunknak eleget tenni – hangsúlyozta Varga Márta.

Mint Vargáné Szalados Klárától megtudtuk, ezt a kezdeményezést több intézményben, többek között a Pápayban, a Tulipán utcai Óvodában és a Szikszai óvodában és iskolában is meghirdették plakátokon, emellett pedig szóróanyagokkal is a városban.

– Bízok benne, hogy az ide bekerült, illetve korábban, az adventi időszakban, a MAFIA-ban összegyűjtött adományok itt most gazdára találnak, és valamennyit mindenki, ki-ki a maga módján, igényének megfelelően el tud vinni haza – emelte ki az alapítvány kuratóriumi tagja, aki továbbá rámutatott: a főként téli holmik mellett volt, aki játékokat is csempészett a csomagokba.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest