Sikeres volt a makói Szent István Egyházi Iskola idei első nyílt napja. Az intézménybe járó gyermekek szülei és érdeklődő családok nagy számban vettek részt az alsó tagozatos tanítási órákon. A SZIGNUM-mal csak most ismerkedők egy tájékoztató fórumon is feltehették kérdéseiket.

Nyitott kapukkal várta a makói kéttannyelvű iskola január utolsó szerdáján azokat, akik szívesen bepillantottak az alsó tagozaton folyó munkába. Két tanítási óra keretében, bármely osztály munkájába be lehetett kapcsolódni január 29-én, délelőtt. – Elsősorban a hozzánk járó tanulók hozzátartozóinak adunk ízelítőt magyarból és matematikából, illetve a fő profilunknak tekinthető angol nyelvből, minden évfolyamon. Azokat is szeretettel látjuk, akik iskolánk iránt érdeklődnek, ők egy átfogó képet kaphatnak módszereinkről, értékeinkről, és ha gyermekekkel érkeztek, ők interaktív módon be is kapcsolódhatnak a tanórákba – tájékoztatott Majorosné Rácz Krisztina. Az intézményvezető hangsúlyozta, nagyon fontos számukra az együttműködés, amelyet nem csak a családoktól várnak el; a pedagógusaik is nyitottak a különféle oktatási technikák és eszközök bemutatására. A tanítási órákat követően az iskolával ismerkedő szülők egy fórumon vehettek részt. – Egy komplex tájékoztatást adok a SZIGNUM-ról, szaktárgyi rendszerünkről és az oktatási-nevelési alappilléreinkről is – utalt az iskola vezetője az angol nyelvi kommunikáció, a konfliktuskezelés, a pozitív nevelés és az öko-gondolkodás stratégiájára.   

Az év első hónapja minden család számára izgalmas; a diákoknál a félévzárás okán, ahol pedig iskolába készülő óvodás gyermek van, az intézmény és a tagozatok megválasztása miatt, hiszen ez általában nyolc esztendőre szóló elhatározást jelent. – A harmadikosoknál voltam nyílt órán, ami igazán érdekes és interaktív volt és a gyerekek is ügyesen dolgoztak– összegzett Biró-Káplár Mária, akinek négy gyermeke közül kettő már a SZIGNUM tanulója, ősztől pedig a kisfia is itt kezdi meg a tanulmányait. – Igazán elégedettek vagyunk az intézménnyel, számunkra elsősorban az egyházi jelleg és a kéttannyelvű oktatás a lényeg, nagyon fontosnak tartjuk a nyelvtanulást – avatott be az édesanya, aki a többi szülővel együtt a pedagógusok munkájáról is képet kaphatott a nap során. – Olyan feladatokat állítottam össze, amelyben meg tudtam mutatni milyen sokszínűen játékos és változatos módszerekkel zajlik nálunk a tanítás – tudtuk meg Győrfi Józsefné leendő elsős tanítótól, aki már nagyon várja új kis tanítványait. A SZIGNUM következő nyílt napja február 5-én, szerdán lesz, 7.55-től.

      

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest