Hírek Makó

Mucsi Tamás kiáll a kirekesztő Niedermüller Péter mellett

A Demokratikus Koalíció alelnöke az ATV műsorában nevezte „rémisztő képződményeknek” a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat. Azóta több ellenzéki politikus, a csatorna műsorvezetője, és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa is elhatárolódott a kijelentéstől.

„Hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk: a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek”. – mondta az ATV múlt pénteki adásában Niedermüller Péter, a DK alelnöke, Erzsébetváros polgármestere.

Az elmúlt napokban a DK-s politikus kijelentésétől nem csak a kormánypártok, hanem több ellenzéki is elhatárolódott, illetve a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsa is közleményben ítélte el.

A Hír Tv beszámolója szerint megosztja az ellenzéki pártokat is Niedermüller Péter kijelentése. Miközben a Demokratikus Koalíció védi politikusát és a kormányt hibáztatja, a Momentum szerint a Gyurcsány-párti politikusnak bocsánatot kellene kérnie. A Jobbik és a Fidesz távozásra szólította fel Niedermüllert.

 

 

 

A sokak szerint sértő, kirekesztő nyilatkozatról megkérdeztük Mucsi Tamást, a Demokratikus Koalíció választókerületi elnökét is, aki válaszában jelezte: továbbra is támogatják, és kiállnak Niedermüller Péter mellett.

(A Mucsi Tamás által említett tüntetést egyébként a VII. kerületi Fidesz és Fidelitas szervezi, Bayer Zsolt csak beszédet mond azon.)

 

Akik ismerik Niedermüller Pétert és az ő munkásságát, azok pontosan tudják, hogy ő mindig is kiállt az egyetemes emberi értékek mellett, és a megkülönböztetés ellen. 

Magam is jó viszonyt ápolok a polgármester úrral, akitől legtávolabb áll a Fideszre jellemző kirekesztő politika.  Az, hogy most szavait politikai célból félremagyarázták semmi mást nem bizonyít, mint hogy a Fidesz kétségbeesetten próbál fogást találni a legnagyobb ellenzéki párt egyik politikusán. Nem fog nekik sikerülni. Akinek van füle hozzá, az megértette Péter szavait, és mi, európai magyarok továbbra is támogatjuk őt és kiállunk mellette.

Emellett érdekes, hogy a kirekesztés apostolai prédikálnak nekünk, európai magyaroknak kirekesztésről. A tüntetést szervező Bayer Zsolt egész életműve a politikailag másként gondolkodók elnémításáról, ellehetetlenítéséről és kirekesztéséről szól. Ha valakitől el kell határolódni, az Bayer Zsolt, és az általa képviselt ideológia.

 

Mucsi Tamás

DK Csongrád 4. OEVK elnöke