Vastapssal ünnepelte a királyhegyesi Csurgó Hagyományőrző Néptáncegyüttest a Nemzeti Színház közönsége vasárnap, az V. Pajtaszínház Kulturális Seregszemle rendezvényén.

Azt gondolom, egy előadás akkor jó, ha hatással van a nézőre. Ez a betlehemes játék igazán megérintett. Mindannyiunk gyermekkorát idézte, amikor nagymamáink nekünk is így meséltek. Az ilyen élményekért érdemes színházat csinálni! Külön kiemelném a lehengerlő és profi táncos betéteket. Az előadás egészén jól látszott, hogy mindenki óriási szeretettel van jelen a színpadon, valódi csapatmunkát láthattunk! Gratulálok a résztvevőknek és az alkotóknak!” – értékelte a Csurgó Hagyományőrző Néptáncegyüttes Hagyomány című műsorát Vidnyánszki Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója és Szabó Ágnes, a Nemzeti Teátrumi Társaság alelnöke a vasárnapi V. Pajtaszínház Kulturális seregszemlén. S mert a szó elszáll, az írás megmarad, ezek a gondolatok olvashatók az együttest méltató emléklapon.

– Úgy gondolom, hogy hatalmas sikert arattunk, tetszett a közönségnek, hiszen nagy tapsot kaptunk a Nemzeti közönségétől. Azaz ezt nem csak a királyhegyesi nyilvános főpróbán érdemeltük ki – mondta Fülöp Boglárka, a néptáncegyüttes vezetője. – Ajándékokat kaptunk, illetve két oklevelet is a Nemzeti Színháztól és a Nemzeti Teátrumi Társaságtól.

A királyhegyesiek lelkesedését mi sem mutatja jobban, hogy a községből két busz is indult a fővárosi előadásra, valamivel több mint ötven helybéivel, beleértve közéjük természetesen a fellépőket is.

– Nagyon nagy volt az izgalom, már akkor is amikor megláttuk a Nemzeti Színházat, mert én még nem is jártam benne korábban, nem hogy a színpadán. És a többiek is izgultak, főleg azok, akiknek szövegük is volt a darabban. De végül mindenki kitett magáért, mindenki ügyes volt. Összedolgoztunk, minden a helyén volt és szerintem ez a fellépés sokkal jobban sikerült, mint a királyhegyesi nyilvános főpróbánk – összegezte az élményeket Fülöp Boglárka.

A királyhegyesi Csurgó Hagyományőrző Néptáncegyüttes tagjai egyébként nem tétlenkednek, szombaton már a Népek tánca, népek zenéje című háromfordulós országos versenyen vesznek majd részt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest