Makó Ország-világ Sport Színes

Sikeresen kezdték az évet sakkozóink

Jól indult a 2020-as esztendő Duocor-Makói SVSE Sakk Szakosztályának; Csonka Balázs megszerezte élete első nemzetközi sakk nagymesteri normáját; az ifjúsági versenyzők pedig szépen teljesítettek a Sakkszombat első körében.

A Makói Spartacus Vasas Sportegyesület Sakk Szakosztályának jelenleg ötven regisztrált tagja van, akik az új könyvtárban tartják csütörtöki és pénteki napokon a foglalkozásaikat. A sportág egyre népszerűbb a helyiek és különböző korosztályok körében is. Az 1974-ben alapított szervezet folyamatosan képviselteti magát a belföldi és nemzetközi megmérettetéseken, amelyeken eredményesen szerepelnek. Csonka Balázs nemzetközi mester a 2019-2020-as évadban, mind a hazai és mind a külföldi versenyzései során szenzációs játékot produkálva megszerezte élete első nemzetközi sakk nagymesteri normáját. – Összesen 3 nagymester norma teljesítés szükséges a nemzetközi nagymesteri cím elnyeréséhez, amelyek csapatbajnoki szerepléssel, nemzetközi egyéni versenyzéssel vagy nemzetközi körversenyen való részvétellel szerezhetők meg – tudtuk meg Horváth Zsolttól. Az egyesület ügyvezető elnöke, aki maga is jelenleg a nemzetközi mesteri cím megszerzése előtt áll, örömmel számolt be az ifjúsági korosztály eredményeiről is. 

A Sakk Szombat Gyermek Sakkverseny sorozat első körének záró eseményére Szentesen került sor. A 6 fordulós megmérettetésen a makói sakk szakosztályt Győri Gábor, Győri Bálint, Kanton Sebestyén Pongrác és Kanton Szilárd Bonifác képviselte. – Kiemelendő a Kanton fivérek és Győri Gábor teljesítménye, akik a maximálisan megszerezhető 6 pontból 3 pontot zsebeltek be. A 40 résztvevő közt így a középmezőnyben végeztek, míg Győri Bálint 1,5 pontot szerzett – tájékoztatott Horváth Zsolt, aki köszönetét fejezte ki Balássy Gábor és Králik Attila felkészítő edzői tevékenységéért.

(Borítókép: Csonka Balázs nemzetközi mester, első kép: jobbról a Kanton fivérek, alsó kép: Győri Gábor és Bálint. Forrás: Ducor-Makói SVSE Sakk Szakosztály)