Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Úgy tűnik saját magán spórolná meg az önkormányzat az iparűzési adó kiesést, összehozta az embereket Rónai Dániel gitárestje, Nagylak 2,5 millióval támogatja az idei falunapot – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Rendkívüli ülésen tárgyalta a képviselő testület azt a tanulmányt, amely az önkormányzati cégek egybe integrálására tesz javaslatot. Ebben az is áll, hogy a lépéssel legalább 100 millió forintot tud megspórolni az önkormányzat, amely valószínűleg így próbálja kiküszöbölni az iparűzési adó kiesést.

Végre van előrelépés a Rákosi-úti körforgalom ügyében: a tegnapi ülésen tulajdonosi hozzájárulásról is döntöttek a képviselők, elérhető közelségbe került a körforgalom megvalósítása, ami remélhetőleg megoldja a problémát.

A klasszikus művek mellett dél-amerikai és spanyol dallamok is megszólaltak Rónai Dániel gitárművész-tanár hétfői koncertjén. A József Attila Városi Könyvtár emeleti terme tanítványok, tisztelők és zenebarátok sokaságával telt meg.

Eddig – munkája miatt – nem jelent meg az üléseken, de tegnap jelen volt és le is tette képviselői esküjét az apátfalvi testületi ülésen Varga Péter (független) képviselő. Egy tájház szükségességéről is szó esett. És döntöttek arról is, hogy a község nem vesz Alföldvíz részvényt.

Nagylak 2,5 millióval támogatja az idei falunapot, 65 ezer forinttal járul hozzá a testület a Makón indítandó hétvégi sürgősségi fogászati ügyelet működéséhez. Az idén trianoni emlékművet is avatnak a faluban.