Hírek Térség

Az ország hetedik legjobb floorball csapata a pitvarosi sulié

A hét végi egri Floorball Kispályás Diákolimpián szerezte meg a hetedik helyezést a Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola floorball csapata. Két győzelmet arattak és két vereséget szenvedtek.

Az iskola első korcsoportos fiú floorball csapata először jutott a Floorball Kispályás Diákolimpia Döntőjébe, melyet szombaton rendeztek Egerben. A döntőben négy mérkőzést játszottak a fiúk. Első két meccsükön vereséget szenvedtek. Először Budapest, majd Székesfehérvár csapatai bizonyultak erősebbnek. A két vereség után sikerült a padlóról felállniuk, s beindult a pitvarosi henger. A tornán végül negyedik helyezett Miskolc csapatát 2:1-re, majd Paksét szintén 2:1-re verték. Így a döntőben a 7. helyen zártak, azaz Magyarország 7. legjobb csapata lettek. A csapat tagjai: Burján László, Csjernyik Kristóf, Kerekes Levente, Papp Botond, Varga Milán.

– A dél-alföldi régióban második lett csapatunk, így érkeztünk a tornára. Tudtuk, hogy eléggé erősek lesznek az ellenfeleink, így még a téli szünetben is edzettünk. A gyerekek közül többen három éve, azaz már óvodás koruk óta floorballoznak – mondta Moravszki Gábor, a csapat edzője, aki matektanárként 10 éve kezdte e sportág oktatását.

navigate_before
navigate_next

Fotók: a Diákolimpia Facebook oldala

– Annak idején én voltam a diákönkormányzat segítő pedagógusa, s ahogy a gyerekekkel beszélgettem, kiderült, hogy sportolni szerettek volna. Mivel főiskolás koromban én is floorballoztam, s mert az iskolai sportcsarnok méreténél fogva alkalmas erre, így autodidakta módon kezdtem tanulni, többek közt finn, svéd weboldalak segítségével. Sok barátot szereztem az évek alatt környék floorballosai közül, illetve a Magyar Floorball Szövetség is sokat segített. Az elmúlt időszak alatt sok-sok szép eredményt értek el tanítványaim, én pedig a Magyar Diáksport Szövetség képzője lettem. Úgy vélem, hogy nagyon szép eredményt értünk el a diákolimpián, melyre, a szülők, azaz a gyerekek családjai is elkísértek, hogy biztassanak bennünket – mondta Moravszki Gábor, a csapat edzője.

Áprilisban jön a következő forduló, akkor már nagypályán mérik fel tudásukat I. és II. korcsoportos csapatok.