Vádat emeltek az ellen ötvenhat éves férfi ellen, aki egy tizenhét centi pengehosszúságú kést szúrt hátulról egy veszekedés után saját unokája combjába.

A vád szerint a vádlott feleségével és tizennyolcadik életévét még be nem töltött kiskorú fiú unokájával együtt élt egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisközségben. Közöttük több esetben voltak nézeteltérések, viták.

2018 októberében a vádlott alkoholt fogyasztott, majd eltávozott lakásukból. Dél körül érkezett haza, amikor ismételten összeveszett unokájával, aki a veszekedésnek azzal vetett véget, hogy otthagyta a vádlottat és bement a ház egyik szobájába.

A vádlott azonban feszült idegállapotban volt, és magához vett egy tizenhét centiméter hosszúságú kést, ezzel a kezében az unokája után ment, és a neki háttal álló fiút a jobb combján, a térdhajlathoz közeli területen megszúrta.

A szúrás következményeit látva azonban megijedt, kiszaladt a házból, a kést a kertben eldobta. A megszúrt unoka segítségért kiabált, a házban éppen vendégségben tartózkodó nagynénjétől kérte, hogy hívjon mentőt számára, mert elvérzik.

A nő a mentők kiérkezéséig egy derékszíjjal és a szobában talált rongyokkal szorította le a fiú sebét.

A sértett a szúrás következtében a nagyereket sértő nyolc napon túl gyógyuló életveszélyes sérülést szenvedett el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest