Belföld Hírek Kék hírek

Veszekedés után szúrta combon unokáját

Vádat emeltek az ellen ötvenhat éves férfi ellen, aki egy tizenhét centi pengehosszúságú kést szúrt hátulról egy veszekedés után saját unokája combjába.

A vád szerint a vádlott feleségével és tizennyolcadik életévét még be nem töltött kiskorú fiú unokájával együtt élt egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisközségben. Közöttük több esetben voltak nézeteltérések, viták.

2018 októberében a vádlott alkoholt fogyasztott, majd eltávozott lakásukból. Dél körül érkezett haza, amikor ismételten összeveszett unokájával, aki a veszekedésnek azzal vetett véget, hogy otthagyta a vádlottat és bement a ház egyik szobájába.

A vádlott azonban feszült idegállapotban volt, és magához vett egy tizenhét centiméter hosszúságú kést, ezzel a kezében az unokája után ment, és a neki háttal álló fiút a jobb combján, a térdhajlathoz közeli területen megszúrta.

A szúrás következményeit látva azonban megijedt, kiszaladt a házból, a kést a kertben eldobta. A megszúrt unoka segítségért kiabált, a házban éppen vendégségben tartózkodó nagynénjétől kérte, hogy hívjon mentőt számára, mert elvérzik.

A nő a mentők kiérkezéséig egy derékszíjjal és a szobában talált rongyokkal szorította le a fiú sebét.

A sértett a szúrás következtében a nagyereket sértő nyolc napon túl gyógyuló életveszélyes sérülést szenvedett el.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.