A mai rendkívüli testületi ülésen tulajdonosi hozzájárulásról döntöttek a képviselők, elérhető közelségbe került a körforgalom megvalósítása, ami remélhetőleg megoldja a problémát.

Több komoly baleset is történt az elmúlt években a Rákosi-út és az elkerülő kereszteződésében annak ellenére is, hogy forgalomlassítók, táblák, felfestés, sebességkorlátozás is felhívja az autósok figyelmét a balesetveszélyre.

A városvezetés lényegében 2015 óta próbálja elérni, hogy az egyébként nem önkormányzati fenntartású úton legyen egy körforgalom, ám sokáig úgy tűnt, hiába. 2019 elején a Makó és Csanádalberti vezetése, valamint Lázár János, a térség országgyűlési képviselője közösen fordult az illetékes minisztériumhoz a közlekedésbiztonsági kockázatot hangsúlyozva.

Nem sokkal ezután a minisztérium elrendelte a tervezési és előkészítési feladatainak megkezdését. A képviselőtestület most ehhez kapcsolódóan döntött a tulajdonosi hozzájárulás megadásáról. Az út Mágori András körzetéhez tartozik, aki az önkormányzati választások után arról beszélt portálunknak, hogy városüzemeltetési tanácsnoki feladatkörében a körforgalom ügye is hozzá tartozik majd.

 

 

A testületi ülés után a Fidesz frakcióvezetője elmondta portálunknak, egy olyan problémáról van szó, ami rendkívül nyomasztóvá vált, hiszen halálesetek is történtek, ám arra is felhívta a figyelmet, hogy a közlekedési szabályok betartása ettől függetlenül is fontos.

– Most már látszik a fény az alagút végén, ez a kérdés megoldódik. Óriási összeg lesz ráköltve, amit nagyon köszönök, de egyúttal arra is kérem az autósokat, hogy vegyék figyelembe a közlekedési szabályokat. Ne legyen annyi baleset a figyelmetlen, és egymással nem törődő vezetők miatt! – mondta el Mágori András portálunknak.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest