65 ezer forinttal járul hozzá a testület a Makón indítandó hétvégi sürgősségi fogászati ügyelet működéséhez. Az idén trianoni emlékművet is avatnak a faluban.

Elfogadta a nagylaki képviselő-testület Kolozsvári Rozália polgármester, a két ülés közt történt legfontosabb eseményekről szóló tájékoztatóját.

A testület levette napirendről, s a februári ülésére halasztotta az önkormányzati adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeiről, illetve a község idei költségvetéséről szóló napirendi pontot.

Az előterjesztésekben felülvizsgálták a nagylaki román nemzetiségi önkormányzattal kötött együttműködési megállapodást. Eredménytelenné nyilvánították a Nagylak 402. hrsz-ú beépített terület megnevezésű ingatlanban található önkormányzati lakás hasznosítására kiírt pályázatot. A polgármester elmondta, a két lakást még az előző testület kívánta értékesíteni, de az előző testületi ülésen már csak az egyiket hirdették meg. Most arról is döntöttek, hogy a másik lakást sem hirdetik tovább.

Módosították a pénzbeli és természetben nyújtott ellátásokról szóló önkormányzatai rendelet, valamint a helyi szervezeti és működési szabályzatot. Erre azért van szükség, mert Apátfalvával hoztak létre közös önkormányzatot.

Döntöttek arról, hogy az idei falunap szervezéséhez kétmillió-ötszázezer forinttal járulnak hozzá, ahogy tették ezt az előző esztendőben. Azért már most döntöttek, hogy találjanak fellépőket. A testület arról is döntött, hogy a község nem vásárol Alföldvíz Zrt. részvényt, hogy a ráfizetésüket csökkentse.

Pályáznak a tornaterem fűtéskorszerűsítésére. Kolozsvári Rozália elmondta, a régi típusú gázkazán meghibásodott. Döntöttek arról, hogy 1 millió 272 ezer forintos ajánlatot fogadják el. Ez a legkisebb ajánlat, amit kaptak. A számítógépek karbantartására 20 ezer forintos keretet különítettek el.

És döntöttek arról is is, hogy 65 ezer forintért eladják a község korábbi szolgálati Citroën Saxo személyautóját.

Az egyebek közt Kolozsvári Rozália elmondta, a Makói Kistérségi Társulás hétvégi sürgősségi fogászati ellátás biztosítására kértek 64 ezer forintot évente. Az ügyelet a makói Hollósy Kornélia utcai rendelőben működik majd.

Elhangzott: beszélgetős nőnapi teadélutánt rendeznek majd a művelődési házban.

Hol legyen a trianoni emlékművünk? Tette fel a kérdést a polgármester azzal, hogy Lázár János javasolta, hogy minél közelebb a határhoz. Most az itató közelébe gondolják. A polgármester elmondta, hogy megkeresték a Nemzeti színházból, február 27-én ültetnek almafát, Wass Albert Tizenhárom almafa című regény alapján készült darab bemutatója kapcsán. Ezt is az emlékmű közelébe tennék.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest