Komoly fejtörést okoz Makónak a 200 milliós Continental-lyuk, elindult a Fonó Klub Makó, Csengeriné Szabó Éva céljának tekinti a múlt értékeinek megismertetését  – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

A Makó Híradó forrásai megerősítették: valóban rendkívül nehéz helyzetbe hozza a várost, illetve az önkormányzatot, hogy a vártnál nagyságrendileg kevesebb iparűzési adót fizet be idén a gumigyár. Az a vállalat, melynek működését az állam nagyvonalúan segíti…

Autentikus környezetben, élőzenés-táncházas programsorozat vette kezdetét Makón. A Fonó Klub első alkalmán a Rozsdamaró zenekar húzta a talpalávalót a Szent Gellért Borházban.

Az év eleje is a problémák megoldásának keresésével telik Varga Ferenc körzetében, tüzelőanyag, bagoly probléma, és közvilágítás hiánya is nehézséget okoz.

Csengeriné Szabó Évával, a József Attila Múzeum régészével és múzeumpedagógusával beszélgettünk a Generációk gondnokai interjúsorozatunk keretein belül arról, hogy mit is takar a múzeumpedagógia, milyen programokkal készülnek a múzeumban, illetve hogy hogyan lehet megragadni a gyerekek vagy épp a kamaszok figyelmét, de az intézmény nyári táborairól is szó esett.

Eddig 600 milliárd forinthoz juttatta a családokat a kormány a családvédelmi akcióterv keretében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest