Ma már egyre világosabb, hogy Botka Lászlóék korrupciója behálózza a szegedi önkormányzatot és a szegedi bíróságot is – mondta Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten, újságíróknak.

Kijelentette: a Szeviép-ügy rávilágított arra, hogy Botkáék miként tartják zsebükben Szegedet, és befolyásolják még az igazságszolgáltatást is.

A Szeviép-ügyben nemhogy megkapták volna igazságukat a tönkretett kisvállalkozók, hanem éppen ellenkezőleg: a szegedi bíróság felmentette a vádlottakat – idézte fel a kormánypárti politikus, aki szerint a Szeviép-ügyben pedig még igen sok nyitott kérdés maradt, így például az: hová tüntették “Botkáék azokat a milliárdokat, amelyeket a kisvállalkozóktól loptak el”.

Hozzátette: az is kiderült, hogy súlyosan összeférhetetlen volt és nem is tárgyalhatta volna az ügyet a bírónő, akinek a családi cége közel egymilliárd forint értékben egymás után kapta az építőipari megbízásokat a szegedi önkormányzattól.

Később egy másik – az ügyben eljáró – szegedi bírónőről is kiderült: ő is sokat köszönhet Botka Lászlóéknak, egy gyönyörű, a sétálóutcára néző 100 négyzetméteres lakást kapott “igen potom áron” az önkormányzattól.

A Szeviép-ügy tehát amellett, hogy Botka és Szeged legnagyobb korrupciós ügye, a bírósági korrupció gyanúját is felveti – összegzett Budai Gyula.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: ez elég nagy baj, hiszen a csődbe ment magyar kisvállalkozók azért mentek a bíróságra, mert hittek az igazságszolgáltatás függetlenségében. Nemcsak őket, hanem minden magyar állampolgárt megillet az igazságszolgáltatás függetlensége – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő.

 

Borítókép: illusztráció, archív fotó

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest