Hírek Makó

Számos lakossági kérés megoldására törekszik jelenleg is Varga Ferenc

Az év eleje is a problémák megoldásának keresésével telik Varga Ferenc körzetében, tüzelőanyag, bagoly probléma, és közvilágítás hiánya is nehézséget okoz.

Több kéréssel is fordultak a 3. választókörzet önkormányzati képviselőjéhez már idén is, ezeket a városvezetéssel közösen minél hamarabb szeretnék megoldani, mondta el portálunknak Varga Ferenc.

Az adventi időszakban már volt a rászorulók számára tűzifa osztás, ám azóta is sokan jelentkeztek ilyen segítségért. A képviselőtől megtudtuk, az önkormányzati keretből minél több embernek igyekeznek segíteni, azok közül, akik kértek, szinte mindenki kapott már legalább egyszer.

Varga Ferenc azonban a támogatások megtartása mellett a makói vállalkozásokat és az önkormányzati cégeket is szeretné arra ösztönözni, hogy minél több helyi dolgozót foglalkoztassanak közülük is, így a nehéz körülmények között élő családoknak is több lehetőségük lenne, hogy beszerezzék a szükséges dolgokat.

A Honvéd városrészben az illegális hulladék a téli időszakban kicsit felszaporodott, tudtuk meg, az erre használt telkeket szeretnék kamerával felszerelni, esetleg elkeríteni is, többnél a szomszédok is jelezték, hogy segítenének rendben tartani.

A Csanád vezér téri Erste banknál jelenleg nincs közvilágítás, ezt is jelezték már sokan, mondta el a képviselő. Ezzel kapcsolatosan egyeztettek már az áramszolgáltatóval, ám a javítás ütemezésébe nem tudnak beleszólni, mondja Varga Ferenc.

 

navigate_before
navigate_next

 

Az utóbbi időszakban Makón újra nagy nyilvánosságot kaptak a könyvtár mellett letáborozó erdei fülesbaglyok is. Amiről azonban a tudósítások rendszerint hallgatnak, az a velük járó probléma: rengeteg bagolyköpet, és ürülék.

Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta, örül annak, hogy a város ezzel is bekerül a hírekbe, ám az itt élő lakosokat is meg kell érteni. Ők ugyanis azzal fordultak hozzá, hogy az egyik itt lévő szeméttároló a baglyok mellékterméke miatt gyakorlatilag használhatatlanná vált. E fölé most egyelőre egy tető kihelyezése van folyamatban, mondta el portálunknak Varga Ferenc.