Makó Támogatott tartalom Térség

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Aba-Novák Vilmos különleges alkotásaiból nyílt kiállítás a magyar kultúra napján, 150 diák zengte együtt a Himnuszt a SZIGNUM-ban, számos javaslattal keresték a fogadónapján Farkas Éva Erzsébetet – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Az Álarc nélkül címet viselő kiállítás megnyitóján a Picasso által „őrült zseninek” tartott Aba-Novák Vilmos műveit ismerhette meg az érdeklődő közönség a múzeumban. A magyar kultúra napján nyílt tárlatot a művész unokája, Kováts Kristóf nyitotta meg. 

A makói Szent István Egyházi Iskolában kerekasztal-beszélgetéssel és közös szavalással emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról. Az idén is összekapcsolódott az ökumené gondolatával az ünnepi alkalom.

Különleges videóval tisztelgett az 1989 óta ünnepelt magyar kultúra napja előtt a kormányablak munkatársai, amelyben Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét szavalják el.

Számos javaslattal keresték a fogadónapján Farkas Éva Erzsébetet: Mozgalmas és tartalmas év eleji fogadónapon vagyunk túl – számolt be közösségi oldalán a polgármester.

Dobogós helyezésekkel nyitották az idei esztendőt a Duocor-Makói SVSE Sakk szakosztályának versenyzői. Tatár Kis Szabolcs első, Restás Péter pedig harmadik helyezést ért el.

2019 legnagyobb fejlesztései: 150 millióból újították fel a Rónay-kúria emeletét – Kiszombor turisztikai vonzerejét növelte 150 milliós felújítás, s az itt nyílt állandó kiállítás hatására az egykori tornyos kastély eddig lappangó holmijai is elő-előkerülgetnek.

Negyvennégy milliós nyertes EFOP-os pályázatból alakítanak ki gyermekházat Nagyéren, ahol tavaly december óta zajlik a négy évig tartó, tíz család részvételével folyó „Jó kis hely, biztos kezdet!” program.

Új kollektív szerződést kötött a Ménesbirtok: Lázár János az állam részéről tulajdonosi joggyakorlóként vett részt a Kovács Norbert vezérigazgató és Kovács Sándor szakszervezeti titkár vezette tanácskozáson.