Makó Színes

Az egységben van az imahét ereje

A makói ökumenikus alkalom negyedik állomásán az újvárosi reformátusok voltak a vendéglátók. A gyülekezetnek Kotormán István lelkész hirdetett igét. A csütörtöki este témája az erő volt.

Január 19. és 25. között zajlanak városunkban is az ökumenikus imahét programjai. A világméretű esemény során, a Krisztus-hívők felekezettől függetlenül imádkoznak a keresztények egységéért. A több mint száz esztendős kezdeményezés a városban hatodik éve újszerű formában valósul meg. A helyi lelkipásztorok egyöntetű véleménye az, hogy a hívek egyre nyitottabbak a program iránt és számít nekik a tanúságtétel, a közösség ügyekért való felelősségvállalás. – Úgy vélem, az emberek érzik azt, mennyire fontos, hogy a keresztény emberek megtalálják egymást. Makóiként emlékszem arra, hogy már gyermekkoromban is szépen működött ez a kezdeményezés, amely a mai napig tart. Meg kell tanulnunk azokat a dolgokat keresni, amelyek összekötnek és nem azokat, amelyek szétválasztanak. A különbségeken való problémázás nem segít, csak az egység képes felemelni, vigasztalni és bátorítani – hangsúlyozta Kotormán István, az újvárosi reformátusok vezetője.

A hét lelki anyagát ebben az esztendőben a máltai és gozói keresztények állították össze, Pál apostol viszontagságos tengeri utazása alapján. A csütörtöki nap központi gondolata az erő volt. – Keresztény emberekként ne önmagunk akarjunk mindent megoldani, hanem fogadjuk a szívünkbe Jézus Krisztust. Amikor úgy érezzük, minden elveszett, az isteni üzenet által gyűjtsünk erőt, lelki táplálékot az elkövetkező próbatételekhez – hangsúlyozta a központi téma kapcsán a református lelkész.

 

navigate_before
navigate_next

 

Az imahét tovább folytatódik; pénteken a belvárosi római katolikus templomban várják 17 órától a részt venni szándékozókat. A keresztények egységéért folytatott programsorozat január 25-én, szombaton az evangélikusoknál zárul.