Makó Ország-világ Sport

Szoros küzdelmek és érzékeny pillanatok a sakkversenyeken

Dobogós helyezésekkel nyitották az idei esztendőt a Duocor-Makói SVSE Sakk szakosztályának versenyzői. Tatár Kis Szabolcs első, Restás Péter pedig harmadik helyezést ért el.

Rögtön két megmérettetéssel indult a 2020-as év a sakkozóink számára.  Szegeden, január 2-5. között rendezték meg a VII. Dr. Berecz Árpád Nemzetközi Sakk Emlékversenyt.  – Az „A” csoportban 51 fő nevezett, ahol 7 fordulót bonyolítottak le normál időbeosztással, azaz 2*90 percet + lépésenként 30-30 bónusz másodpercet kaptak a játékosok – ismertette a feszült helyzeteket is tartogató küzdelem részleteit Horváth Zsolt. Az egyesület ügyvezető elnöke elmondta, a makóiakat képviselő Tatár Kis Szabolcs nemzetközi mester végül meg tudta szerezni az első helyet 5,5 ponttal. Az ifjúsági korosztálybóé Udvardi Zalán szintén 5,5 ponttal a 4., Kardos Levente pedig 40. lett. A FIDE mester Horváth Zsolt 5 ponttal az 5. helyezést érte el.

Szintén az első januári hétvégén került sor Gyulán a XXVI. Gyöngyösi Lázár Rapid Sakk Emlékversenyre. Itt a makói szakosztályból ketten neveztek. – A 9. fordulós megmérettetésen 23 sakkozó csatározott, 2*30 perces időbeosztással. Restás Péter remek játékkal, 6 pontot szerezve a 3. helyezést érte el – lelkesedett Horváth Zsolt, aki gratulált Králik Attilának is, aki a 11. helyen végzett a viadalon.

(A képen Restás Péter szerepel, a borítóképen Tatár Kis Szabolcs látható. Forrás: Duocor-Makói SVSE Sakk szakosztály)