Különleges videóval tisztelegnek az 1989 óta ünnepelt magyar kultúra napja előtt a kormányablak munkatársai, amelyben Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét szavalják el.

Mint Juhász Tünde a videót bemutató sajtótájékoztatón felidézte, a Csongrád Megyei Kormányhivatal az elmúlt években számos esetben lépett túl szigorúan a jogszabályokon leírt feladat- és hatáskörén, hiszen hiszik is vallják, hogy a társadalmi feladat- és szerepvállalás túl tud nyúlni a hivatal falain és a jogszabályi kereteken.

– Január 22-én van a magyar kultúra napja, én azt gondolom, hogy minden magyar embernek, ezért minden kollégának és minden ügyfélnek erről illő módon meg kell emlékezni, egy pillanatra meg kell állni; az előtt a hagyaték előtt tisztelegni, amit jelent az a hatalmas tömeg, amit magyar kultúrának nevezünk – fogalmazott a kormánymegbízott, aki továbbá kiemelte: „hiszem azt, hogy minden egyes magyar emberben igény és feladat van ezzel kapcsolatosan”.

Juhász Tünde továbbá közölte: a magyar kultúra napján minden kormányablakban egy 18 versből és ebből a videóból álló összeállítás kerül levetítésre, a művek kiválasztásában pedig a kormányhivatalban dolgozók működtek közre.

– Minden kollégám örömmel fogadta a kezdeményezést, én személy szerint nagyon örültem, egy kihívásnak tekintettem, hiszen két és fél éve dolgozok itt a kormányhivatalban, és soha ilyen még nem fordult elő – árulta el Misky Adrienn, kormányablak szakügyintéző, aki örömét fejezte ki, hogy lehetőséget kapott erre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest