Hírek Színes Térség Top

Nagyéren beindult a Jó kis hely – Fészek klub

Negyvennégy milliós nyertes EFOP-os pályázatból alakítanak ki gyermekházat Nagyéren, ahol tavaly december óta zajlik a négy évig tartó, tíz család részvételével folyó „Jó kis hely, biztos kezdet!” program. A képen nagyéri gyerekek.

A szolgáltatóhiányos települések nagy álma valósul meg Nagyéren. A kedvezményezettek a 0-25 éves korosztály és szüleik. A gyermekek, fiatalok számára közösségi színteret biztosít kikapcsolódásra, sokszínű értelmes szabadidő eltöltésre, élményszerzésre, – egészséges életmód szokásainak megerősítésére.

Mindez egy sikeres EFOP-os pályázatnak köszönhetően valósul meg. Az elnyert 44 millió forintból alakítanak ki gyermekházat a községben. A négy évig zajló projekt a „Jó kis hely, biztos kezdet!” címmel zajlik.

A nagyéri családokat érintő program már el is kezdődött. Három szakember közös munkájával, tíz érintett család bevonásával.

A tíz érintett család felzárkóztatását egy szakmai terv alapján végzik majd el, a pályázat sokrétűségét mutatja, hogy abban az eszközbeszerzéstől kezdve az étkeztetésen át a főzésre való megtanításon keresztül a személyi higiénia elsajátításáig sok minden benne foglaltatik. Ha az érintett családok gyerekeinek pszichológusra van szükségük, akkor azt is biztosítanak számukra. De szükség esetén gyógytestnevelő is foglalkozik velük.

Azaz a négyéves, 44 millió forintos program végső célja, hogy az érintettek elsajátíthassák az öngondoskodáshoz szükséges ismereteket.