Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Nemcsak futballozni, példát mutatni is szeretne a Makói Roma Válogatott, az újvárosi katolikusoknál folytatódott az ökumenikus imahét Makón, kézikocsival is vitték a szociális tüzelőt Pitvaroson – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Tavaly nyáron alakult meg a Makói Roma Válogatott, amely a tornákon való részvétel mellett önkéntes munkát is vállal, ezzel is példát is mutatva a romáknak. Mint Horváth Gergő portálunknak elmondta: szeretné elősegíteni, hogy megváltozzanak az előítéletek.

Az ökomenikus imahét világméretű kezdeményezés célja a keresztények egységre törekvésének szándéka. Makón, minden este más felekezet és igehirdető várja közös fohászra a híveket. A második napon az újvárosi római katolikusok voltak a házigazdák, a téma pedig a megvilágosodás volt.

Tegnap reggel kezdték meg osztani a szociális tűzifát Pitvaroson. Az önkormányzat udvarára utánfutóval, kézikocsival, de traktorra akasztott disznószállító ketreccel is érkeztek. 86 család kap családonként mázsa fát.

Kisorsolták Kövegyen a Svájcból kapott ajándék laptopokat, kipróbálták a földeáki iskolások a község új tűzoltóautóját, több mint 400 ezer forint gyűlt össze a palotai jótékonysági süteményvásáron, visszakéri Nagymajláth nevét a nagyéri képviselő-testület. Ezekről is írtunk tavaly novemberben.

Fellendült idehaza az otthoni pálinkafőzés: az elmúlt években összesen 26 ezer főzőberendezést vásároltak a házi pálinkára vágyók, a készülékek tulajdonosai pedig tavaly a korábbinál harminc százalékkal többet, összesen 151 ezer liter párlatot állítottak elő otthonukban.