Négyen adtak be árajánlatot a kivitelezésre a közbeszerzési pályázaton. Ezeket jelenleg értékelik a Nemzeti Sportközpontokban. A beruházás állami, a földeáki önkormányzat csak a területet adja hozzá.

Szépen kitáblázták a leendő földeáki sportcsarnok telekrésze előtt az építmény látványtervét. A Návay iskola Gagarin utcai oldalánál az bárki láthatja. Az építésére évek óta várnak a helybéliek, de azt sok minden hátráltatta. Először az, hogy szükségesnél kisebb csarnokra adta áldását a kormányülés, majd a tervező az iskolaudvar közepére álmodta meg az épületet, annak ellenére, hogy személyesen is megtekintve a területet külön hangsúlyozta neki a polgármester és Tóth Imre iskolaigazgató/alpolgármester, hogy azt a telekhatárra szeretnék, hogy a csarnok ne csak sportolásra legyen való, hanem közösségi térként is működjön. Az utóbbi anélkül, hogy minden egyes alkalomkor, rendezvény idején ki kelljen nyitni a sulit is.

– A sportcsarnok közbeszerzési eljárása beadási határideje tavaly december 20-a környékén lejárt, Most a beérkezett ajánlatok bírálata zajlik. Úgy tudom, hogy a négy ajánlattevő adott be pályázatot. Ránk nincs más bízva ez ügyben, hiszen a Nemzeti Sportközpontok intézi az ezzel kapcsolatos ügyeket. Ott döntenek arról, hogy eredményes lesz-e a közbeszerzési pályázat, illetve hogy ha szükséges még hozzá, akkor a kormányzat mekkora támogatást tud még biztosítani hozzá. Ugyanis azt nem tudjuk, hogy az eredetileg a sportcsarnok építésére szánt összegbe belefértek-e a pályázatok. Érdeklődéssel várjuk a fejleményeket – mondta Hajnal Gábor, Földeák polgármestere.

De hallgassa meg, hogy mit mondott:

Az építkezésre eredetileg közel 942 millió forintot különített el a kormány. Ha minden jól megy, az építési területet leghamarabb februárban adhatják át, ahol a kivitelező márciusban kezdhet, s az építkezésre összesen négyszáz napja lesz. Azaz a földeáki sportcsarnok 2021. tavaszára készülhet el leghamarabb. Az iskola az építkezés közben is zavartalanul működik, ugyanis az építkezési területet teljesen elkülönítik, s oda a Gagarin utca felől járnak majd be a kivitelezők.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest