Kisorsolták Kövegyen a Svájcból kapott ajándék laptopokat, kipróbálták a földeáki iskolások a község új tűzoltóautóját, több mint 400 ezer forint gyűlt össze a palotai jótékonysági süteményvásáron, visszakéri Nagymajláth nevét a nagyéri képviselő-testület. Ezekről is írtunk tavaly novemberben.

November 5.: Nyolcszázötven csirkét osztottak szét Apátfalván. A közmunkások által nevelt csirkéket a közfoglalkoztatottak, a szépkorúak és a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülők kapták. 30 év után először nem választották az Apátfalvi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat tagjai közé Károlyi Sándort, a megye legismertebb cigány politikusát, aki így civilként segíti tovább a cigányokat.

November 6.: Megírtuk, hogy kisorsolták Kövegyen azokat az ajándék laptopokat, melyeket még augusztusban ajándékozott az önkormányzatnak a Svájcban élő és dolgozó Szabó Zoltán és felesége, Bárdos Csilla.

November 7.: Két- és félmilliót nyert pályázaton a makói-kövegyi őstermelő. Szentesi Mihályné két mezőgazdasági gép vételárának felét nyerte el a Tisza és Maros Jövőjéért Egyesülethez benyújtott pályázatával.

November 8.: Kipróbálták a földeáki iskolások az új tűzoltóautót, melyet a község a roméniai Valkánnyal közös határon átnyúló pályázaton nyert.

November 11.: Hatalmas sikert aratott a jótékonysági sütivásár Csanádpalotán. Beteg kisgyerek gyógyulásához járultak hozzá a rendezvénnyel, több mint 400 ezer forint gyűlt össze kézműves termékekből, süteményből. Pontgyűjtő játékkal növelné gyermekolvasói számát az apátfalvi könyvtár.

November 12.: Összesen kilenc millió forintba került a sírkertbe vezető út felújítása Kövegyen. A község a pénz döntő többségét pályázaton nyerte, de közel másfél millió forint önerőt állt a falu.

Lampionos felvonulással köszöntötték a Márton-napot Királyhegyesen. A szülők kezdeményezték, épp úgy, ahogy a hallowenees maskarajárást. A közösségi színtér segítségével a betlehemezésre is készülnek.

November 15.: Visszakéri Nagymajláth nevét a nagyéri képviselő-testület. A község eredeti nevének visszaállításáról szóló határozatot fogadott el a nagyéri képviselő-testület a péntek esti közös önkormányzati ülésen.

November 16.: Felavatták a kaszinó egykori, antik tükrét, amely ismét teljes pompájában ragyog, immáron a Rónay-kúriában. Az avatóünnepségen Huszárik Kata színművésznő kalauzolta el a megjelenteket Sissi, a szépségideál világába. Egy rakodógéppel ütközött autóba szorult, illetve a kocsi alá került embert mentettek ki ma délelőtt a földeáki és a valkányi önkéntes tűzoltók – közös gyakorlatukon.

November 18.: Megérkezett a kétezer-ötszáz mázsa szociális tűzifa Apátfalvára. Szép sikert arattak a hétvégi királyhegyesi népzenei találkozó fellépői. A mintegy százhatvan fős közönség többször is vastapssal ünnepelte a helyi közösségi színtér színpadán fellépők produkcióját

November 21.: Azon húsz-harminc helybéli nem fizeti rendszeresen a magánszemélyek kommunális adóját, akik minden létező szociális támogatásban részesülnek – derült ki a nagyéri közmeghallgatáson.

November 22.: Húszpontos hibalista készült a pitvarosi Egészségháznál.

Három pályázatot is nyert a csanádalberti önkormányzat. Harmincmilliót az óvoda/iskola épülete energetikai felújítására, ötmilliót az óvodaudvar fejlesztésére, nyolcmilliót a községháza elektromos hálózata felújítására.

November 25.: Nagylak 100 ezer forintra emelte az újszülöttek támogatását a helyi képviselő-testület.

November 26.: A Szegedi Törvényszék nem jogerősen bűnösnek mondta ki B. Sándor vádlottat emberölés bűntettének kísérletében és zaklatás vétségében, ezért a bíróság halmazati büntetésül 5 év szabadságvesztésre. B. Sándor a nagyéri presszó előtt egy pohárcsonkkal vágta meg a nyakán a sértettet. A vasútállomások állapotára panaszkodtak a kiszombori közmeghallgatáson. Háromszázhuszonöt kiszombori gyerek kap karácsonyi csomagot – döntött róla a testület.

November 27.: Változatlanul hagyták a helyi adókat Földeákon, pótmunkák lesznek a piacon, és jelentős kedvezményt biztosít a helyi polgárőröknek, önkéntes tűzoltóknak és azoknak is, akik évente legalább kétszer adnak vért – döntöttek róla a földeáki képviselők.

November 28.: Návay emlékbizottság alakult Óföldeákon. Öt mázsa barnaszenet kaphatnak a magyarcsanádi rászorulók – döntött róla a helyi képviselő-testület.

November 30.: Apátfalván már meggyújtották a hit gyertyáját. A gyertyagyújtás előtt a faluházban rendeztek adventi készülődést, majd a templomban adtak ünnepi műsort a helyi nyolcadikosok. Az adventi gyertyagyújtást szentmise követte.

Visszakerültek Kiszomborra az elsinkófált egyházi iratok. Papp Máté, az ELTE régész szakos hallgatója fedezte fel a kiszombori plébánia 1784-1911 közti iratait őrző köteteket egy aukciós ház oldalán, majd vásárolta meg azokat a Kiszomborért Alapítvány számára.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest