Hírek Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Ezer darab süteménnyel, igazi karibi hangulatban ünnepelte születésnapját a Hagymatikum, kiégett egy kazánház Makón, 66 évesen vált íróvá az apátfalvi Ilonka néni – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Igazi nyári hangulatot varázsolt a Hagymatikum a nyolcadik születésnapján, amelyen „sütemény-torony”, hawaii táncosok és többek között az UFO együttes is várta az ünnepelni vágyókat.

Teljesen kiégett egy lakóházhoz épített kazánház a Szegfű utcában, amelyben tűzoltók egy 60 éves férfi holttestét találtak meg.

Szombaton mutatták be Apátfalván “Kedves és fájó emlékeim” címmel Vargáné Antal Ilona legújabb könyvét. A két és fél kötetes szerző nyugdíjas korában fedezte fel az írás szépségét, azóta verseket, népszokásokat és fontos helytörténeti adalékokat önt sorokba.

Mintegy 32 milliárd forintból emeli a kormány a területi közigazgatásban dolgozók bérét, legalább 10, de átlagosan 18 százalékkal, és a cafeteria-rendszert is újra bevezetik áprilistól a területi közigazgatásban – közölte a Miniszterelnökség.

Több százezer gyermek jut friss zöldséghez, gyümölcshöz, valamint tejtermékhez az iskolatej-, valamint az iskolagyümölcs- és iskolazöldség programokon keresztül, amelyre a kormány ebben a tanévben összesen 7,81 milliárd forintot fordít – közölte az Agrárminisztérium.