Hírek Térség Top

2019 október: aranykavicsot kerestek az apátfalvi gyerekek

Közmunkások hőszigetelik a pitvarosi községházát, három kistelepülésen is új polgármestert választottak, egészséghősök díjra terjesztették fel a földeáki aranyanyut, és a bodag volt az apátfalvi gasztrofesztivál slágere. Ezekről is hírt adtunk tavaly októberben.

Október 2.: Lázár János nyugodt, fejlődő öt évet kívánt Apátfalvának. Nem egymással, hanem a faluért kell harcolni! – hívta fel a figyelmet esti Szekeres Ferenccel közös apátfalvi fórumán.

Október 4.: Közmunkások hőszigetelik a pitvarosi községházát. Magyarcsanádon is köszöntötte az időseket Lázár János. A térség országgyűlési képviselője szerint a fiatalabb generációnak hallgatnia kell az idősek bölcs szavára, és megfontolni a tanácsaikat, mert az ő korosztályuknak három vesztes háború után kellett újraépíteni a semmiből Magyarországot. Szekeres Ferenc polgármester és Kiszely János Pálné alpolgármester öt újszülöttet köszöntött. Megnőtt a gyermekvállalási kedv Apátfalván, köszönhetően a település fejlődésének és a falusi csoknak köszönhetően.

Október 5.: Az óvodások is köszöntötték az apátfalvi időseket. Mintegy kétszázötven szépkorú vett részt az Apátfalvi Szociális Alapszolgáltatási Központ és az Apátfalvi Önkormányzat által ma délután a helyi faluházba szervezett idősek napi ünnepségen. Vidám családi nap zajlik Óföldeákon. A Návay László-kúria előtti ősparkban felállított színpadon zenés-táncos, vidám jelenetek váltották egymást a meglehetősen hűvös időben lelkes közönség előtt. A rendezvényre háromszázan regisztráltak.

Október 7.: Egészséghősök díjra terjesztették fel a földeáki aranyanyut, azaz Molnárné Gardi Katalint.

Október 8.: A bodag volt az apátfalvi cigány gasztro nap slágere.

Október 9.: Fitneszterem nyílt a nagylaki iskolában. Az önkormányzat félmillióért nyert különböző erőgépeket, ezekkel nyitvatartási időben bárki edzhet. Nem kérnek majd helypénzt az új kiszombori piacon.

Október 10.: Ez is elhangzott a délutáni piacfórumon, melyen mintegy százan, eladók és vevők vettek részt. Azt is kitalálták, mely napokon és hány órától hányig legyen nyitva. Kétmillió-százezer forint értékű, egészségszűrésre alkalmas orvosi eszközökkel gyarapodott az apátfalvi háziorvosi szolgálat. Dr. Sziebig Géza és dr. Bittó Csaba ma délelőtt vehette át azokat Szekeres Ferenc polgármestertől.

Október 11.: Új bútorokat és eszközöket kaptak a háziorvosok és a védőnők Csanádpalotán.

Horror a buszon: Nagylaktól Makóig molesztált egy nőt egy szegedi férfi aki Nagylakot elhagyva melegedett be üzelmeibe. Még meg is fogdosta áldozatát. Letartóztatását indítványozta az ügyészség.

Október 13.: Fergeteges ajándékkoncerttel hálálta meg az idei falunapon kapott díszpolgári címét Bokor János, a kiszombori Ady Endre Művelődési Házban hely foglaló mintegy kétszáz nézőnek. Ambrózfalván, Nagylakon és Maroslelén is új polgármestert választottak a szavazók, s sok kistelepülésen részben vagy döntő többségében a képviselők személye is változott.

Október 17.: Megírtuk: augusztus 21-én kezdődött és október végére befejeződik a maroslelei templom tornyának felújítása. Isten háza felújítására makói magánszemély adakozott, gyűjtést és jótékonysági koncertet is szerveztek.

Október 21.: Tökkel is tekéztek az első kiszombori tökfesztiválon, melyen számtalan vidám tökös feladat teljesítésében jeleskedtek a helybéliek.

Október 22.: Bár megválasztották, mégis visszaadta képviselői mandátumát Bálintné Siprikó Zsuzsanna, majd a helyére lépett Langó Imre György, majd a szavazatok számában őt követő Kovács Józsefné, így Antalné Bíró Rita lett az újjáválasztott, ezen a napon megalakult új apátfalvi képviselő-testület legújabb tagja. Kiszely János Pálnét titkos szavazáson ismét alpolgármesterré választották. Mindössze két új név van a magyarcsanádi képviselők között, az alakuló ülésen megválasztották a bizottsági tagokat, és Tóth-Pál Lászlóné alpolgármestert is. Farkas János a programismertetőjében elmondta, a település fejlődő pályán van, amiről nem is szeretnének letérni.

Október 24.: Megérkezett, be is szerelték azt az ötmilliós digitális panorámaröntgent az apátfalvi fogorvosi rendelőbe, melyet egy Leader pályázaton nyert az apátfalvi önkormányzat. Jakab Tiborné Kövegy alpolgármestere. Erről a polgármester javaslatára alakuló ülésükön döntöttek a helyi képviselő-testület tagjai.

Október 25.: Anderkó Attilát választották Pitvaros alpolgármesterévé. Az alpolgármester lemondott az illetményről és a költségtérítéséről, munkavezetői feladatai ellátásáért évi 720 ezer forint a képviselői alapja. A testület tagjai sem kapnak illetményt, képviselői alapjukat közérdekű célokra költhetik.

Október 28.: Nagy sikert aratott a Kiszombor-Maroslelei Egyházközség javára, a helyi önkormányzat támogatásával rendezett jótékonysági koncert. A kiszombori Ady Endre Művelődési Ház színháztermében helyet foglaló százharminc néző nem csak remekül szórakozott, de 135 ezer forintot össze is adott.

Október 29.: Titkos szavazással ismét Zsarkó Józsefet választotta Simonné Sinkó Erika polgármester javaslatára Óföldeák alpolgármesterévé, alakuló ülésén az új képviselő testület. Aranykavicsot is kerestek a gyerekek az apátfalvi Tökjó napon.

Október 30.: A képviselők titkos szavazáson ismét Tóth Imrét választották a község alpolgármesterévé. Az új alpolgármester illetménye jelentős részéről lemondott. Hajnal Gábor polgármester a község zászlajánál tett esküt.