Hírek Térség Top

Hétfőtől osztják a szociális tűzifát Pitvaroson

Az idén összesen 86 család kap családonként 10 mázsa szociális tűzifát a községben. Ezúttal is felfűrészelve. Az idős egyedülállóknak, akinek nincs helyben életerős családtagja, házhoz viszi az önkormányzata tüzelőt, de majd csak február elején. A címlapképen: tavaly is a közmunkások vágták méretre a tűzifát.

A hagyományok szerint az idén is az év elején osztják a szociális tűzifát Pitvaroson. A tűzifa segélyt hétfőn reggel 8-tól osztják a községháza udvarán, ahonnét minden érintettnek magának kell az elszállítania. A Belügyminisztérium által kiírt és támogatott pályázatnak köszönhetően idén, a benyújtott kérelmek alapján, már csak 86 család felelt meg a kritériumnak, azaz annak, hogy az egy főre jutó jövedelemhatár legfeljebb 71 ezer 250 forint lehetett. Hagyományosan „konyhakészre” darabolva és a kérelmező előtt lemérve adják ki a fát az idén is. Azért darabolják fel a tüzelőt,, mert a korábbi esztendőkben előfordult, hogy meglehetősen magas összegekért vágták össze idősek részére a megkapott tüzelőt.
A tűzifát az idős és egyedülállók kérelmezőknek (ahol az önkormányzat tudja, nincs életerős fiatal a családban) az önkormányzat február elején kiszállítja.

Az idén egyébként mind a 86 kérelmező család részére 10 mázsa tűzifát biztosítanak. A korábbi esztendőkben minden alkalommal ennél kevesebbet tudtak adni kevesebb volt, ugyanis többen igényelték azt. A kérelmezők száma azonban lecsökkent ezért jutott több tüzelő mindenkinek.

Tavaly januárban egyébként még több mint 100, szociálisan rászorult család kapta meg a téli tüzelőt, melyből összesen 193 köbméternyi állt az önkormányzat rendelkezésére. Akkor családonként 850-850 kilónyit kapott minden érintett. A szociális tüzelőt egyébként az idén, ahogy már tavaly is, a közmunkások darabolták, fűrészelték fel, s az önkormányzat ígéri, hogy az idén is figyle arra, hogy aki maga nem tudja maga elvinni azt, akkor figyelni fogja, hogy a bérszállítás költsége reális legyen, ne szökjön majd a csillagos egekbe.