Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Négy határsértőt fogtak Kiszomboron

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba harminckilenc határsértő Csongrád megyében. A rendőrök harmincöt főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, négy személyt pedig elfogtak, ellenük idegenrendészeti eljárás indult.

A járőrök egy esetben négy határsértőt fogtak el Kiszombor külterületén. A migránsok Srí Lanka-i állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a migránsokat a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre előállították, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Tegnap egyébként tíz esetben, harmincöt határsértőt tartóztattak fel Röszke, Szeged, Ásotthalom és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migánsok közül öten marokkói, hárman palesztin, míg a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően az illegális migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.