Hírek Térség Top

2019 június: Újraavatták az apátfalvi hősök emlékművét

Váratlan akadályokba ütközött a földeáki Egészségház felújítása, digitális fogröntgent kap a kiszombori fogorvosi rendelő, Temesvári Károly Benedek szerzetes, plébános kapta a Földeákért kitüntető címet Földeáki Falunapon. Ezek is történtek 2019 júniusában a makói kistérség kistelepülésein.

Június 3.: A nagyéri turisztikai fejlesztéseknek köszönhetően már túl vannak a 16 ezer vendégéjszakán és a 25 milliós bevételen, s már átadták a helyi látnivalók legérdekesebbjét. Fergeteges nyáresti koncert élménnyel ajándékozta meg a helybélieket a kiszombori önkormányzat. A Cimbaliband zenekar hatalmas sikert aratott műsorával.

Június 6.: Váratlan akadályokba ütköztek a földeáki épületfelújításokon. Kiderült például, hogy nem megfelelő a csempézéshez a Egészségház fogorvosi rendelőjének vakolata, illetve a bölcsőde foglalkoztatójában újra kellett vakolni a falat, hogy az megtartsa a festéket.

Június 7.: Digitális fogröntgent is kap a kiszombori fogorvosi rendelő. Május 24-én ki is ürítették a rendelőt, hogy belül is dolgozni tudjanak a kivitelezők. Az épület 30 milliós energetikai korszerűsítése mellett a község önkormányzata vásárolja meg a fogröntgent. Elkezdődhet a Gagarin utcai csapadékvíz elvezetés, illetve a piacépítés Földeákon, miután rendkívüli ülésén kiválasztotta a földeáki képviselő-testület a kivitelezőket.

Június 17.: Növöget a kukorica a kiszombori kincses útvesztőben. Már csak annyi kell, hogy meg is nőjön rendesen az útvesztő nyitására.

Június 18.: Egyre több a kövér gyerek Kiszomboron, pedig a szülők a védőnőknek arról számolnak be, hogy csemetéjük sokat mozog és csak egészséges ételeket fogyaszt, cukrozott édességet, szörpöt, kólát, csipszet nem.

Június 20.: Mintegy 130-an jutnak ingyen meleg ételhez naponta a csanádpalotai népkonyha által. Több mint négyezer hamis ruhát és kiegészítőt találtak a pénzügyőrök egy teherautóban Nagylaknál, a 320 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták.

Június 22.: Temesvári Károly Benedek szerzetes, plébános kapta a Földeákért kitüntető címet a XXIV. Földeáki Falunap alkalmából rendezett ünnepi testületi ülésen, melyen köszöntőt Hajnal Gábor polgármester és Lázár János országgyűlési képviselő mondtak. Az ünnepségen díszdiplomákat és más elismeréseket is átadtak.

Június 23.: Újraavatták az apátfalvi hősök emlékművét, melyre felvésték az 1919-es román vérengzés áldozatai teljes névsorát is. Támogatásoknak és az összefogásnak köszönhetően készült el Földeákon, a Szent László parkban a mezítlábas élménysétány.

Június 24.: Apátfalváról kapja majd a jó ivóvizet Nagylak – derült ki a nagylaki testületi ülésen.

Június 25.: Bozsóné Barta Ágnest bízta meg a helyi képviselő-testület a Maroslelei Zengő Óva vezetésével. Az új vezető eddig is itt dolgozott, s egyetlenként pályázott az intézményvezetői posztra.

Június 26.: Már napi 80-90 adag egytálételt osztanak a kiszombori népkonyhán. A földeáki testületi elején köszöntötték Herczegné Varga Anikó óvodavezetőt, aki 27 és fél évig dolgozott a helyi óvodában.

Június 27.: Ambrózfalva, Csanádalberti, Nagyér és Pitvaros közösen támogatja a családsegítő és gyermekjóléti szolgálat augusztus első hetére tervezett nyári táborozását – döntött róla a csanádalberti közös testületi ülésen a négy képviselő-testület.

Június 28.: Négy diák végezhet nyári munkát Óföldeákon – döntött róla a helyi képviselő-testület. Bár a nagy esőzés némileg megakasztotta, de a jó idő beköszöntével ismét nekilendültek a kivitelezők a kiszombori piac építésének.

Június 29.: Szlovák gasztronómiai napot rendeztek Pitvaroson, ahol mintegy 100 szlovák gyökerű lakos él, ezért a nemzetiségi önkormányzat rendszeresen tart hagyományőrző programokat.