Belföld Hírek Kék hírek Ország-világ

A szomszéd és a házvezetőnő is megcsapolta a bankszámlát

A házszomszéd a netbankon keresztül szedett le 3 milliót a sértett bankszámlájáról, a házvezetőnő pedig a gondjaira bízott bankkártyával vett le a számláról 750 ezret, miután a sértett meghalt.

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy negyvennyolc éves férfi és egy negyvenkilenc éves nő ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt. A vádirat szerint a miskolci lakos sértett férfi házszomszédja 2016 augusztusában, hajnalban, ismeretlen módon belépett a sértett internetbank szolgáltatásába és 3 millió forintot átutalt a saját bankszámlájára. Ezt az összeget aznap a délelőtt, valamint egy szeptemberi napon – két részletben – a számlájáról felvette és saját céljaira használta.

A sértett 2016 októberében megbetegedett és kórházba került, ezért a már 2014 augusztusától házvezetőnőként foglalkoztatott másik vádlottra rábízta a bankkártyáját azért, hogy a számára szükséges dolgokat azzal a részére megvásárolja.

A sértett azonban a kórházban napokon belül elhalálozott, és a nő ennek tudatában a nála maradt bankkártyát felhasználta, 2018. októberben három alkalommal összesen 735 ezer forintot vett fel a sértett bankszámlájáról, melyet megélhetésére költött.
Az ügyészség a vádlottakkal szemben közérdekű munka büntetést és a jogtalanul megszerzett pénzösszegekkel megegyező vagyonelkobzást indítványozott.