Telt házas, fantasztikus újévi koncertet adtak pénteken este a kiszombori Ady Endre Művelődési Házban a Három Királyok. A közönség alig akarta elengedni őket. Fotó: Naszradi András

A formáció tagjai: Vadkerti Imre – a Kormorán énekese, Kovács Koppány – a Rómeó Vérzik frontembere, valamint Derzsi György operetténekes, színész, rendező, zeneszerző, aki a Szerelmem, Sárdy című megindító előadással már bemutatkozott az elmúlt évben Kiszomboron. Három csodálatos hang, a szakmában elismert művészek, akik ugyan más-más zenei stílust képviselnek, de a színpadon mégis egy harmonikus egészet alkotnak.

Valóban lenyűgöző előadás volt, a koncert után a művészek készségesen teljesítették a rajongók kéréseit, pedig mindhárman a Felvidékről érkeztek a kiszombori Ady Endre Művelődési Ház színpadára, így még egy nagyon hosszú visszaút várt rájuk. Nemcsak tehetségükről tettek tanúbizonyságot, de közvetlen, kedves személyiségük is magával ragadta a közönséget.

A Három Királyok tagjaiban közös a zene szeretete és az emberek szeretete, s hogy mindhárman felvidékiek. Derzsi György énekes, színész, rendező, zeneszerző 1973-ban született Pozsonyban. 1997-2001 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója volt Budapesten, majd itt is telepedett le. 2001-2002 között a Budapesti Operettszínház tagja volt, majd játszott a komáromi Jókai Színházban és a Győri Nemzeti Színházban. Később a Komáromi Lovasszínház színész-rendezője lett. 2014-ben megírta első zenés darabját “Kincsem” címmel, amelyet a Komáromi Magyar Színház mutatott be. Zenés monodrámáivaé, mint például a „Szerelmem Sárdy” és a „Lehár” estjével nagy sikert aratott.

Kovács Koppány cserkész, népi táncos, zenész, napközis tanár Somorján él és a Rómeó Vérzik zenekar frontembere. Egy igazi rocker, akinek gyermekkorát a tanulás, a néptánc és a citera töltötte ki. Egy alkalommal viszont a bátyja hazavitt egy felhúrozott gitárt. Pár évvel később kopottabb lett a gitár. Íródott egy-két nóta. Kis idő múlva viszont jött a „Rómeó Vérzik”. 1995-ben először lép fel a zenekar. Innen viszont egyenes volt az út a rock’ and’ rollba.

Vadkerti Imre, a felvidéki Gútán él és a Kormorán frontembere. 2007-ben barátja, Derzsi György unszolására jelentkezett a Magyar Televízió Társulat című műsorába, ahol a megmérettetés során Koppány szerepét nyerte el a 25 éves jubileumi István, a király rockopera előadásába. Ezután számos szerepre kérték fel Komáromi Magyar Lovas Színházban, a Pécsi Nemzeti Színházban és a Sziget Színházban. 2011-ben a Kormorán zenekar szólóénekese, frontembere lett, mindemellett koncerteket ad zenészbarátaival, a V-Band együttessel. Egyéni énekhangjának, tehetségének köszönhetően bármely stílusban otthon van. Több elismerés birtokosa, többek között 2013-ban és 2016-ban Harmónia díjban részesült az év szólistája, zenekara vagy csoportja megzenésített vers, világzene, musical vagy dzsessz műfajban. 2017. augusztus 18-án Magyarország kormánya Külhoni Magyarságért díjjal ismerte el munkásságát.

A Három Királyok fellépésénél jobban nem is indulhatott volna az új év Kiszomboron. A telt házas, ovációval és vastapssal köszöntött majd kétórás koncert után a közönség nem is nagyon akarta elengedni a művészeket.

Az Ady Endre Művelődési Ház egyébkén a minőségi programokra törekszik a jövőben is, ez az évkezdés pedig méltó volt mind a művészekhez, mind 2020 elejéhez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest