Hírek Kék hírek Ország-világ Térség

Leszúrta a testvérét a mórahalmi férfit

A Szegedi Járásbíróság 30 napra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki megalapozottan gyanúsítható emberölés bűntettének elkövetésével. Fotó: police.hu

A Csongrád Megyei Főügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését, mivel az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy idén január 4-ére virradóra ittas állapotban felkereste testvérét a korábban közösen lakott mórahalmi házukban. A sértett egyedül tartózkodott az ingatlanban, majd miután beengedte bátyját, rövid szóváltást követően a gyanúsított hátba szúrta őt egy késsel. Távozását megelőzően a nyomok eltüntetése érdekében a lakóingatlant, valamint a két melléképületet felgyújtotta, melyek közül a lakóingatlan a holttesttel együtt és az egyik melléképület teljes mértékben kiégett.

A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított kiemelkedő tárgyi súlyú, magas büntetési tétellel fenyegetett bűncselekményt látszik megvalósítani, melyre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne. Ezen túlmenően – figyelemmel a gyanúsított elkövetés után tanúsított magatartására is – megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított a bizonyítási eljárás meghiúsítására, magakadályozására törekedne, ezért letartóztatásának elrendelése mindenképpen indokolt.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője azzal szemben fellebbezést jelentett be, így a bíróság végzése nem vált véglegessé.