Világbajnoki bronzérmet is hozott az idei év Vörös Attilának, sokat fejlődött az idén a makói ENI, már 100 ezer család vette igénybe a Családvédelmi Akcióterv támogatásait – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Tartalmas éven van túl Vörös Attila, aki a világbajnoki bronzérem mellett számos aranyéremmel zárja 2019-et, de a jövő évre is már számos terve van, hiszen indulni szeretne az Európa-bajnokságon.

Az elmúlt öt év a legmozgalmasabb és egyben a legsikeresebb éve volt a Makói Egyesített Népjóléti Intézmény életében. Erről Tóthné Balázs Andrea intézményvezető beszélt a Rádió 7-nek.

Már közel 100 ezer család igényelte a júliusban indult Családvédelmi Akcióterv valamelyik támogatását – tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) közleményben az MTI-t pénteken. Az intézkedések közül a babaváró kölcsön és a nagycsaládosok autóvásárlási programja a legnépszerűbb, de sokan élnek az otthonteremtést segítő kedvezményekkel is. Január 1-jén két új elemmel bővül az akcióterv: életbe lép a  nagyszülői GYED és a legalább négygyermekes édesanyák személyi jövedelemadó-mentessége. A kormány a családtámogatások további bővítését tervezi.

Mások mellett a Slipknot, Santana, Lenny Kravitz, Chick Corea, Damon Albarn, Nick Cave, Céline Dion, a System of A Down, James Blunt, a Pearl Jam, az Aerosmith és a Simply Red is fellép jövőre Magyarországon.