Kallai Árpád karácsonykor sem kapcsolta ki a telefonját, nagyon hiányzik a hó a földekről, az év utolsó hétvégéjére lehül az idő. Ezek voltak a tegnap legfontosabb hírei.

Minden évben nagyon várja a szeretet ünnepét Kallai Árpád, aki az állandóság híve. A vásárhelyi és a makói kórház főigazgatója szabadságot vett ki az év utolsó napjaira, azonban ezt egy másodperc alatt felülírhatja az élet, ezért több mint tíz éve nem kapcsolta ki a telefonját.

Hiányzik a hideg és a hó a földekről – írta agrometeorológiai elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. A talajban sehol sincs fagy. A növényi kultúrák szempontjából ez a túlságosan enyhe idő nem ideális, megzavarhatja az érzékenyebb fajták “nyugalmi állapotát”.

Lehűl az idő az év utolsó hétvégéjén: a leghidegebb órákban mínuszokra kell készülni, többfelé napközben is alig fagypont felett alakul a hőmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Ebben az évben is számos feladatot teljesítettek és több sikeres programot szerveztek a megyei polgárőrök. Csongrád megyében 61 egyesület mintegy 1700 önkéntessel végzi teendőit, eredményesen működnek együtt a rendőrséggel és a helyi önkormányzatokkal.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest