Minden évben nagyon várja a szeretet ünnepét Kallai Árpád, aki az állandóság híve. A vásárhelyi és a makói kórház főigazgatója szabadságot vett ki az év utolsó napjaira, azonban ezt egy másodperc alatt felülírhatja az élet. A Promenad interjújából kiderül: több mint tíz éve nem kapcsolta ki a telefonját…

– Legtöbbször értelemszerűen a kórházzal kapcsolatos ügyek miatt hallhatunk önről, azonban ritkán esik szó a magánéletéről. Viszont sokakat érdekel: hogyan ünnepli a karácsonyt egy kórházigazgató?

– Minden évben nagyon várom a karácsonyt, fontosak ezek a pillanatok a magánéletemben. Az elmúlt évek során fogalmazódott meg bennem, hogy ilyenkor a legfontosabb az állandóság. Úgy gondolom, hogy azok a szokások, amik hosszú évek során kialakultak a családban az ünnepkörhöz kapcsolódóan, rendkívüli értékeknek számítanak, hiszen a család összetartozását jelképezik. Mindig ugyanazok az ételek kerülnek az asztalra és mindig ugyanazokkal a gesztusokkal kedveskedünk egymásnak.

Szűk családi körben töltöm az ünnepeket és az azt követő napokat, és egy változásról beszélhetek: az évek során a gyerekeim felnőtté válásával már kevésbé fontos, hogy mi van a karácsonyfa alatt, hanem sokkal inkább az együtt töltött idő értéke a lényeg.

– Állandó ételeket és süteményeket említett. Mik ezek?

– Talán nem meglepő, de szenteste elengedhetetlen a halászlé és a bejgli. Ez ugyan nem tűnik különlegesnek, de számunkra fontos, mivel magunk készítjük el ezeket a finomságokat.

– Mivel telik a két ünnep közötti időszak? Dolgozik vagy pihen?

– Idén szabadságon leszek, így amennyiben nem válik szükségessé, nem jelenek meg a kórházban a két ünnep között. Természetesen az élet ezt felülírhatja, de a terveim szerint a családommal pihenek és igyekszem tartalmasan tölteni a meghitt órákat, napokat.

– Csak kíváncsiság: ilyenkor kikapcsolja a telefont?

Én? (nevet) Tizenvalahány éve nem kapcsoltam ki és most sem fogom.

– Magánéleti szempontból milyen esztendőt zárt és mit vár 2020-tól?

– Örömmel számolhatok be arról, hogy a családtagjaim egészségesek, nincsenek egészségügyi problémáik. Ez számomra a legfontosabb. Egyébként mivel mindig túlzott elvárásokat fogalmazok meg magammal szemben, ezért sajnos nem sikerült mindent maradéktalanul elérnem, amit kitűztem magam elé. Azonban itt az újév, a fogadalmak ideje, hogy még nagyobb elszántsággal törekedjek egy sikeres évre.

– Ha már újévi fogadalmak: elárul egyet?

– Furcsán hangozhat egy orvostól és egy kórház vezetőjétől, de az egészségmegőrzés az egyik fő fogadalmam. Még többet szeretnék mozogni és sportolni, illetve szeretném fenntartani azt az egészséges életmódot, amit a családommal folytatok.

 

Forrás: Promenad | Borítókép: archív fotó
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest