Az intézeti véradások mellett több kiszállásos véradást is tartott az idei évben a helyi Vöröskereszt, többek között iskolákban is megjelentek, de minden héten ruhaosztást is tartottak, nemrégiben pedig közel 70 családnak segítettek.

Borbás Ágnes pozitívan értékeli a véradásokat, hiszen azt tapasztalja, hogy egyre többen gondolják úgy, hogy tudnak segíteni ezáltal is másokon. A Vöröskereszt emellett az évben minden héten ruhaosztással is készült, hogy segítsenek a makóiaknak és Makó környékieknek, nemrégiben pedig közel 70 családnak is segítettek.

– Az intézi véradásainkon kívül, ami hétfőn és csütörtökön van Makón, a Kórház utca 2-es szám alatt, egyéb, kiszállásos véradásokon is megjelenünk, akár itt Makón és a város környékén, illetve szívesen fogadunk cégek általi megkeresést is, ha esetleg ők is szeretnének – fogalmazott a Magyar Vöröskereszt makói területi munkatársa, aki kérdésünkre elárulta, ezek a lehetőségek azért is jók, mivel olyan személyeket is meg tudnak így szólítani, akik eddig még nem gondolták úgy, hogy elmennének véradásra segíteni.

Emellett az idei évben a rendszeres véradókat is köszöntötték: november 15-én a jubiláló, a negyventől egészen a száztízszeres véradókat is vacsorára hívták, illetve emléklapot adtak át számukra.

A kiszállásos véradásaik során például a Vidék Veled fesztiválon is részt vettek, de a középiskolákat is megkeresik, ahol új véradókkal is találkozhatnak, az első segítségnyújtásért pedig emléklapot, tollat és hátizsákot is átadnak számukra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest