Lázár ismét milliárdokat szerzett Mezőhegyesnek, Apátfalvának fontosak a vállalkozások, a délvidéki Lurkóházaknak vitt adományt a Csongrád Megyei Kormányhivatal – ezekről is olvashatnak mai hírösszefoglalónkban!

Így fejleszt a kormánybiztos: az év utolsó napjaiban újabb 4,2 milliárd forint kormányzati támogatást sikerült kilobbiznia a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek.

Két évvel ezelőtt egy régi hagyományt élesztett újra a település, amikor hosszú évek után rendezvényt szerveztek a helyi vállalkozóknak. Az évzáró találkozón idén 50 vállalkozó vett részt.

Ötszáz kilogramm súlyú és hozzávetőleg ezer euró értékű adománnyal járult hozzá a Délvidéken élő, szegény sorsú magyar gyermekek szebb karácsonyához a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A szervezet felajánlását még az ünnep előtt sikerült célba juttatni a Poverello Alapítvány által fenntartott, hajdújárási Lurkóházba. A magyar kormány a külhoni magyar gyerekek évének nyilvánította az idei évet, ezért gyűjtött adományokat határon túli gyermekeknek a kormányhivatal.

Aranyvasárnap hétvégéjén minden korábbinál nagyobb tömeg volt a bevásárlóközpontokban, a piacokon és az adventi vásárokban. Akadt olyan áruház, ahol napközben lezárták a parkolót, mert nem fért el több vásárló. A rekordlátogatottság a piaci szereplőket is meglepte, akik ma, az ünnepek előtti utolsó beszerzési napon is nagy rohamra számítanak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest