Fél órán belül elfogták a terézvárosi rendőrök azt a 25 éves német menekültstátusszal rendelkező migránst, aki kirabolt egy nőt az Andrássy úton – írja az Origo.

Szombat délután, vagyis december 21-én 16 óra 30 perc körül Budapest VI. kerületében, az Andrássy úton parkolt egy nő az autójával, amikor odament hozzá egy férfi. A migráns feltépte az ajtót, megrúgta a nőt és beszállt mellé a járó motorú, éppen parkoló autó vezető melletti ülésére. A megalapozott gyanú szerint, a szír férfi angolul felszólította a nőt, hogy muszlim vagyok, segíts nekem!”

Aztán arab nyelven kiabálni kezdett a nővel, aki az autóban épp párjával beszélt telefonon. A nő ijedtében kiszállt, megpróbált elszaladni és segítséget kérni, de a férfi utána futott, visszarántotta, majd többször ököllel arcon ütötte.

Egy járókelő sietett az áldozat segítségére, akire szintén rátámadt a férfi. Ököllel ütötte, aztán kivette a kezéből a telefonját. Egy másik járókelő is észrevette, aki megpróbálta feltartóztatni a migránst, végül sikerült elmenekülnie a helyszínről.

A terézvárosi rendőröknek a nő párja szólt, mert a telefonon keresztül hallotta, hogy a nő bajban van. A rendőrök percek alatt a helyszínre értek. Az elkövetőről adott személyleírás alapján 17 órakor a Dózsa György út és az Andrássy út kereszteződésénél fogták el a férfit, akinél megtalálták a nő telefonját. A 25 éves szír állampolgárságú férfit, aki a nála talált tartózkodási engedély és útlevél alapján német menekültstátusszal rendelkezik, a kerületi rendőrkapitányságra vitték. 

Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 25 éves férfit rablás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A sértettnek és a segítségére siető férfinak az elsődleges orvosi vélemény szerint könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek. A nőnek visszaadták a telefonját. A Fővárosi Főügyészség indítványozta a nyomozási bírónál a migráns letartóztatását.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest