Így fejleszt a kormánybiztos: az év utolsó napjaiban újabb 4,2 milliárd forint kormányzati támogatást sikerült kilobbiznia a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nek.

Az év utolsó napjaiban sem tétlenkedett Lázár János. Térségünk országgyűlési képviselője, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. állami feladatainak koordinálásáért, illetve az állami tulajdonú gazdaság fejlesztéséért felelős kormánybiztos újabb milliárdokat szerzett Mezőhegyesnek.

A Magyar Közlöny friss kiadása szerint az óév utolsó napjaiban a kormány szokás szerint a költségvetésen belüli átcsoportosításokról rendelkezett, ezúttal 64 milliárd forint összértékben. A döntés értelmében a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. beruházásaira az eddigi jelentős összegeken felül további 4,2 milliárd forint jut, melynek révén további jelentős fejlesztéseket valósíthatnak meg hazánk legnagyobb állami tulajdonú agrárcégében.

A kormány célja egyébként az, hogy Lázár János kormánybiztos vezetésével Magyarország legjobb mezőgazdasági vállalatát építse fel Mezőhegyesen: egy olyan mintagazdaságot, mely minden magyar földműves számára példa lehet, s néhány éven belül Európa egyik első számú agrárvállalkozásává is kinőheti magát. Ennek érdekében az elmúlt években mintegy 30 milliárdot invesztált az állam a 600 főt foglalkoztató vállalkozásba, mely látványos fejlődésen ment keresztül, és kiváló eredményeket mutatott föl.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest